Ankeiler: Het nieuwe recyclesysteem voor drinkbekers heeft afgelopen Vierdaagse goed gewerkt laat Stichting Vierdaagsefeesten weten.

- Het nieuwe recyclesysteem voor drinkbekers heeft afgelopen Vierdaagse goed gewerkt laat Stichting Vierdaagsefeesten weten. Bijna 60% van die bekers werden volledig gerecycled.

Het was de eerste keer dat er op zo’n grote schaal zo’n systeem voor soft cups werd gebruikt. Alle 46 podia en 124 terrassen van de Vierdaagsefeesten deden afgelopen zomer hiermee aan mee. Elke bezoeker betaalde 50 cent extra bij het eerste drankje en kon de beker daarna bij het volgende drankje gratis inwisselen. Dit systeem werd ook gebruikt bij de start en finish op de Wedren en op militair kamp Heumensoord.

Gezamenlijk werden er bijna 22.000 kilo aan gebruikte plastic bekers gescheiden ingezameld achter de bar. Dit zijn in totaal 7 vrachtwagens vol. De bekers zijn in de fabriek verwerkt tot nieuwe granulaatkorrels en daarvan kunnen weer 2,4 miljoen nieuwe bekers worden gemaakt.

50 cent prima prijs voor beker

Hoewel er vooraf wisselende reacties waren, bleek na de eerste dag van de Vierdaagsefeesten dat het publiek toch enthousiast was over het nieuwe recyclesysteem. Stichting Vierdaagsefeesten Nijmegen laat weten dat uit een enquête onder bijna 600 feestgangers, ruim 80% tevreden was over het nieuwe bekersysteem en dat ruim 2 op de 3 bezoekers 50 cent een prima bedrag vond voor de beker.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.