Bevat Video: Video
Ankeiler: Veemarkt De Leste Mert kon na twee jaar eindelijk weer doorgaan. Het centrum staat vol met meer dan 300 kraampjes, kermisattracties, feesttenten en veedieren.

- Veemarkt De Leste Mert kon na twee jaar eindelijk weer doorgaan. Het centrum staat vol met meer dan 300 kraampjes, kermisattracties, feesttenten en veedieren. De inwoners nemen vrij van werk en de kinderen hoeven niet naar school. De markt is volgens hen weer een groot succes.

Eerste Leste Mert na Corona

In de afgelopen twee jaren maakte Martien Pardoel, bestuur van het evenement, het pijnlijke besluit bekend dat het evenement niet aan de corona maatregelen kon voldoen. Een grote teleurstelling voor Drutenaren en andere belangstellenden. Voor de eerste keer na corona mochten de koeien van stal gehaald worden. De markt wordt gevierd met alle Drutense tradities. Daaraan kunnen de huisgemaakte erwtensoep een prijsuitreiking voor de beste rund niet ontbreken.

Kritiek

Vooral van buiten Druten klinkt er de laatste edities steeds vaker kritiek over de dieren die op de markt te vinden zijn. Ze zouden te weinig ruimte hebben, te kort worden vastgebonden, of er überhaupt niet thuishoren. In het RN7-programma #WZHV legden we dit voor aan de marktbezoekers. Één ding is duidelijk: in Druten is men eensgezind!

Donderdag maakten we ook een sfeerverslag van de Leste Mert in het RN7 Regionieuws. Deze reportage is in onderstaande uitzending te zien vanaf tijdcode 4:42

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel