Bevat Video: Video
Ankeiler: Gepensioneerden die weer aan de slag moeten, oude medicijnen die weer worden hergebruikt, drugs bestellen via een QR-code op straat, noodopvanglocatie in Elst geopend, gemeente Nijmegen gaat toch eens kijken naar Takenhofplein en verbod op reclames voor vlees en vliegvakanties.

- Gepensioneerden die weer aan de slag moeten, oude medicijnen die weer worden hergebruikt, drugs bestellen via een QR-code op straat, noodopvanglocatie in Elst geopend, gemeente Nijmegen gaat toch eens kijken naar Takenhofplein en verbod op reclames voor vlees en vliegvakanties. Dit is het RN7 Regionieuws Weekoverzicht van week 44.

Wijchen trapt Nationale Klimaatweek af

De gemeente Wijchen heeft de Nationale Klimaatweek afgetrapt door maandag een vlag op te hangen bij het Huis van de gemeente. De campagne is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Op deze manier wordt er aandacht gevraagd om nog milieubewuster te leven en minder CO2 uit te stoten.

> Lees verder

Eis: levenslange gevangenisstraf voor opdrachtgever vergismoord

In de strafzaak over de Beuningse vergismoord zijn maandag celstraffen van twintig jaar tot levenslang geëist tegen de zes mannen die worden verdacht van de moord op de Nijmeegse klusjesman Mehmet Kiliçsoy.

> Lees verder

Eerste asielzoekers arriveren dinsdag in Elst

De eerste vijftig asielzoekers komen dinsdag aan bij de crisisnoodopvang op bedrijventerrein de Aan in Elst. De gemeenteraad van Overbetuwe stemde 27 september unaniem in met de opvang om zo Ter Apel te ontlasten. Er zijn 38 units geplaatst waar plaats is voor maximaal 120 mensen.

> Lees verder

Veel ongelukken op Takenhofplein, gemeente komt in actie

De gemeente Nijmegen neemt het Takenhofplein onder de loep. Dat zegt een woordvoerster nadat een automobilist vorige week het water bij de fontein was ingereden. Maar de rotonde blijft.

> Lees verder

Radboudumc bespaart veel geld met hergebruik medicijnen

Het Radboudumc in Nijmegen doet samen met drie andere ziekenhuizen een proef waarbij ongebruikte medicijnen, die voorheen al aan een patiënt zijn meegegeven, opnieuw gebruikt kunnen worden door een andere patiënt. Jaarlijks wordt er namelijk 100 miljoen euro aan medicijnen weggegooid. Met deze methode is er nu al 600.000 euro bespaard.

> Lees verder

Voortbestaan voetbalclub SCP staat volgens voorzitter op het spel

Voetbalclub SCP uit Puiflijk zit te springen om het clubgebouw, dat in juni vorig jaar is afgebrand, te gaan herbouwen. Dat zei SCP-voorzitter De Biezen dinsdagavond in het gemeentehuis van Druten tegen leden van de gemeenteraad. De club is zwaar teleurgesteld dat in de nieuwe begroting van de gemeente er helemaal geen geld voor hen wordt uitgetrokken.

> Lees verder

Geen reclame voor vliegreizen en kiloknallers meer als het aan Nijmeegse raad ligt

De Nijmeegse gemeenteraad wil een einde maken aan reclames voor fossiele producten en diensten en producten uit de bio-industrie in de openbare ruimte. GroenLinks vond voor haar motie steun in meerderheid bij oppositiepartijen, doch niet bij haar mede-coalitiepartijen Stadspartij Nijmegen en D66. Wethouder Jean-Paul Broeren (Stadspartij Nijmegen) vraagt tijd om uit te zoeken of het juridisch mogelijk gaat zijn om dergelijke reclame-uitingen te weren.

> Lees verder

‘Ik wil meer tolerantie, dus ook tussen plattelanders en stedelingen’

De BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas is een nieuwe politieke partij die pas vorig jaar in de Tweede Kamer kwam. BBB wil ook mee gaan doen aan de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart 2023. In Gelderland staat Diederik Tap uit Andelst op de kieslijst.

> Lees verder

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.