Lead image 1:
Lead image TXT 1: Het slachtoffer deed zijn verhaal bij Bureau GLD. Foto: Omroep Gelderland
Ankeiler: De politie heeft maandag een 21-jarige man uit de gemeente Land van Cuijk aangehouden.

- De politie heeft maandag een 21-jarige man uit de gemeente Land van Cuijk aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 42-jarige man in de Karrengas in het centrum van Nijmegen, op 17 juni. De politie verwacht een tweede verdachte ook te kunnen oppakken.

In het opsporingsprogramma BureauGLD was eind augustus aandacht voor deze zaak en ook Opsporing Verzocht liet beelden zien.

Omstanders bekommerden zich om het slachtoffer, dat weerloos op de grond lag. Een van hen trok een verdachte van de man af. De politie noemde in de uitzending van het Gelderse opsporingsprogramma het gedrag van beide daders 'onacceptabel'.

Het slachtoffer deed zijn verhaal bij Bureau GLD. - Foto: Omroep Gelderland

"Er gebeurde iets wat ik niet verwacht had", zei het slachtoffer bij Bureau GLD. "De jongeman die dat deed sprong op me af en gaf me een elleboogstoot op mijn kaak. Ik weet eigenlijk niet goed wat er gebeurde. Het enige wat in me opkwam was dat ik mijn hoofd moest beschermen."

Tips na de uitzendingen

Na de tv-uitzendingen kreeg de politie tips waardoor ze weet wie de verdachten zijn. De man uit Land van Cuijk is inmiddels op vrije voeten maar blijft verdachte in de zaak. De politie zegt de tweede verdachte binnenkort te verhoren.

Het slachtoffer is sindsdien op zijn hoede. "Ik ben alerter op mensen die me tegemoetkomen. Ik let op hoe ze eruitzien, hoe ze bewegen en of ze misschien iets van plan zijn, of zo."

Zie ook: Coke, seks op auto's en matpartijen: Nijmeegse buurt voelt zich onveilig

Deel dit artikel