Bevat Video: Video
Ankeiler: Krakers bezetten voormalig pand café Extase, groeiplannen Wijchen belemmerd door de NS en voedselbanken zien klandizie flink stijgen. Dit is het RN7 Regionieuws Weekoverzicht.

- Krakers bezetten voormalig pand café Extase, groeiplannen Wijchen belemmerd door de NS en voedselbanken zien klandizie flink stijgen. Dit is het RN7 Regionieuws Weekoverzicht.

Binnenkijken bij manege voor vluchtelingen

Sinds dinsdag zijn vluchtelingen welkom op de voormalige manege in Brakkenstein. Afgelopen week werd bekend dat de gemeente Nijmegen deze locatie beschikbaar gaat stellen, om de druk op Ter Apel te verlichten. Zondag kregen buurtbewoners en de pers de gelegenheid om een kijkje te nemen op deze opvanglocatie.

> Lees verder

Bolderpop laat mensen met beperking volop genieten

In Druten werd zondagmiddag de 17e editie van Bolderpop georganiseerd. Dit kleinschalige muziekfestival richt zich op mensen met een beperking, die er de dag van hun leven hebben. Dit jaar vond het evenement plaats op het Pax Christi College en waren er optredens van onder meer Het Feestteam, Django Wagner en Gebroeders Rossig.

> Lees verder

Bericht gaat verder onder de video

Silotoren voormalige Honigfabriek blijft behouden

Ontwikkelaar Lingotto koopt samen met Expo Bart de oudste delen van de Honigfabriek van het Ontwikkelbedrijf Waalfront. De plannen zijn ontwikkeld samen met ondernemers van het eerste uur, te weten De Meesterproef, Expo Bart, Oersoep, First Things First, De Smeltkroes en Honig Events. Lingotto gaat de oude gebouwen renoveren voor de ondernemers die daarin een permanente plek vinden. Hiermee blijft de iconische Honigfabriek, inclusief de hoge “Honig” silotoren, behouden voor de stad. Vrijdag 21 oktober zijn de contracten voor de koop ondertekend en gevierd.

> Lees verder

Politie ontruimt voormalig café Extase vanwege krakers

De politie heeft maandagmiddag opnieuw het voormalige pand van café Extase ontruimd, omdat er een groep krakers verblijft. Dit gebeurde afgelopen zaterdag ook al, maar de krakers, die zichzelf 'Nijmeegs JanElf' noemen, keerden tot nu toe telkens terug.

> Lees verder

> Lees ook: "Pand kraken? Dit zijn de regels!

Stroom aan bezwaren tegen nieuw wkc Weezenhof komt op gang

Belangenvereniging Weezenhof heeft namens haar 173 leden een zienswijze ingediend over de nieuwe plannen voor het winkelcentrum Weezenhof in Nijmegen. De voorzitter laat weten dat de leden ook los een zienswijze mogen indienen en dat hij ook al 24 zienswijzen van andere buurtbewoners heeft ontvangen die nog verstuurd moeten worden.

> Lees verder

Dit huis in Balgoij is helemaal klaar voor Halloween

Maandag 31 oktober is het weer Halloween, maar veel mensen vieren het komende weekend al. Zo ook Urho Engels. Hij heeft bijna z'n hele leven in de Verenigde Staten doorgebracht. Sinds een aantal jaren is Urho terug in Nederland en heeft hij de Amerikaanse traditie meegenomen naar Balgoij.

> Lees verder

NEC heeft nieuwe technisch directeur zo goed als binnen

NEC lijkt beet te hebben voor een nieuwe technisch directeur. Carlos Aalbers lijkt Ted van Leeuwen op te gaan volgen, die eind deze maand zijn werkzaamheden neer zal leggen. Het is dan de bedoeling dat Aalbers na de laatste wedstrijd voor de winterstop gepresenteerd wordt.

> Lees verder

NS mindert treinen tussen Nijmegen, Wijchen en Den Bosch

De NS heeft vanwege te weinig personeel en veel werkdruk een aantal treinen moeten minderen. Ook de trein die onder andere langs Nijmegen en Wijchen komt en richting Den Bosch gaat, moet eraan geloven.

> Lees verder

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.