Bevat Video: Video
Ankeiler: Maandag 31 oktober is het weer Halloween, maar veel mensen vieren het komende weekend al. Zo ook Urho Engels.

- Maandag 31 oktober is het weer Halloween, maar veel mensen vieren het komende weekend al. Zo ook Urho Engels. Hij heeft bijna z'n hele leven in de Verenigde Staten doorgebracht. Sinds een aantal jaren is Urho terug in Nederland en heeft hij de Amerikaanse traditie meegenomen naar Balgoij.

In de tuin van Urho zijn onder meer geesten, een bewegende heks, pompoenen en spinnenwebben te zien. Enkele spullen komen ook uit Amerika. Daarnaast heeft de Halloween-fan voor het eerst, speciaal voor de kinderen, een looproute gemaakt. Het versieren van de tuin kostte Urho vijf dagen.

Bekijk in de video hoe de Halloweentuin van Urho eruitziet. Tekst gaat daarna verder:

Urho krijgt veel positieve reacties. “Vijf jaar geleden zette ik voor het eerst Halloweenpoppen in de tuin. Mensen kwamen langs rijden met de auto en stopte even. De jaren daarna werd ik steeds meer bekend met mijn tuin. Sindsdien komen er kinderen langs de deur en zo is de populariteit langzaam gegroeid”, vertelt de Halloween-fan.

Urho en zijn partner gaat uiteraard ook Halloween vieren. Dat doen ze niet op maandag maar komend weekend al. “Mijn partner en ik gaan verkleed. Dat doen we elk jaar. Haar dochters komen ook en die gaan verkleed als geesten. Maar ik ga nog niet verklappen als wat ik verkleed ga. Dat is nog een verrassing.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel