Ankeiler: De politiek in de gemeente Druten voert al vele jaren tevergeefs actie richting de provincie, om de Maas en Waalweg (N322) tussen Druten en knooppunt Ewijk eindelijk te verbreden.

- De politiek in de gemeente Druten voert al vele jaren tevergeefs actie richting de provincie, om de Maas en Waalweg (N322) tussen Druten en knooppunt Ewijk eindelijk te verbreden. Onlangs heeft de Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid voorgesteld om dan maar te kiezen voor goedkopere oplossingen, die tijdelijk verlichting geven voor de toenemende verkeersdrukte. Zoals verlenging van de invoegstrook bij Deest.

"Geef ritsers de ruimte"

Daarnaast stelt de Dorpslijst aan het college van B&W voor om bij de provincie aan te dringen op een toerritdosering bij afslag Deest en een bord op de N322 bij Deest met de tekst: "Geef ritsers ruimte". Fractievoorzitter Ramon Postulart van Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid komt met deze voorstellen, omdat er wat betreft de verbreding van de Maas en Waalweg voorlopig geen positief nieuws valt te verwachten.

In zijn schriftelijke vragen aan het college wijst Postulart er op, dat de slechte ontsluiting van de N322 bij Deest bijna iedere ochtend valt waar te nemen tussen 7.30 en 9.00 uur. Daarom vraagt de fractieleider of het college mogelijkheden ziet om te samen met andere regiogemeenten de druk op de provincie op te voeren. De volgende vraag is of het college dit ook daadwerkelijk van plan is.

Verkeersproblemen Grotestraat in Deest

Ook over het vrachtverkeer in Deest maakt de politiek in Druten zich al langere tijd grote zorgen. Raadslid Gydo van der Zwaluw van de fractie van Kernachtig Druten is verheugd dat de rondweg in Deest onlangs is afgerond, waardoor het vrachtverkeer niet meer door de Vriezeweg gaat.

Het vrachtverkeer rijdt nu over de rondweg en de dijk. Van der Zwaluw: "Helaas komen er dagelijks nu veel vrachtwagens ook via de Grotestraat, langs de basisschool op, om naar de pannen- en steenfabriek te gaan of de scheepswerf. Dit levert meer gevaarlijke situaties op omdat veel ouders/kinderen die naar de basisschool gaan via de Grotestraat fietsen en/of wandelen."

Schriftelijke vragen aan college

Van der Zwaluw constateert dat het verkeer bij de Vriezeweg drastisch is afgenomen en noemt dat fijn. "Het probleem lijkt nu echter voor een deel verschoven te zijn naar de Grotestraat", aldus het raadslid van Kernachtig Druten.

Inmiddels heeft Van der Zwaluw hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college. Zo wil hij weten of men heeft voorzien dat door het aanleggen van de rondweg er meer vrachtverkeer door de Grotestraat rijdt. Verder vraagt hij aan het college of er maatregelen komen, zodat er minder vrachtverkeer door de Grotestraat gaat.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.