Bevat Video: Video
Ankeiler: Op recreatiegebied de Groene Heuvels bij Ewijk mogen in de toekomst jaarlijks maximaal tien evenementen worden georganiseerd.

- Op recreatiegebied de Groene Heuvels bij Ewijk mogen in de toekomst jaarlijks maximaal tien evenementen worden georganiseerd. Het gaat om vijf muziek evenementen (waaronder Down The Rabbit Hole) en vijf evenementen sport, thema en beleven. Dit is reeds vastgelegd in het concept van een ontwerp bestemmingsplan.

Komende dinsdag 25 oktober wordt in het gemeentehuis van Beuningen een informatiebijeenkomst gehouden. Dan worden de leden van de gemeenteraad bijgepraat over de uitbreiding van het aantal evenementen op het recreatiegebied. Ook wordt informatie gegeven over de stand van zaken wat betreft het ontwerp bestemmingsplan.

Rabbit Hole uitgegroeid tot 45.000 bezoekers

Op de Groene Heuvels worden al jarenlang evenementen georganiseerd, waarbij elke keer vergunningen moeten worden aangevraagd om te mogen afwijken van het bestemmingsplan. Met het nieuwe bestemmingsplan is dat straks niet meer nodig.

Ook het popfestival 'Down the rabbit hole' wordt zo blijvend mogelijk gemaakt. Het meerdaagse muziek- en kampeerfestival Rabbit Hole heeft de afgelopen jaren een gestage groei doorgemaakt van 7.000 bezoekers in 2014 naar 45.000 in 2022.

Ook Wijchen betrokken bij wijziging bestemmingsplan

Er worden twee bestemmingsplanprocedures doorlopen. Eén voor de activiteiten op het grondgebied van de gemeente Beuningen, waar het evenemententerrein en de parkeer- en kampeerterreinen liggen. Ook de gemeente Wijchen is betrokken bij een bestemmingsplan wijziging. Het gaat over het gebruik van enkele agrarische stukken grond als parkeer- of kampeerterrein, ten behoeve van Rabbit Hole en een tweede meerdaags evenement.

Afgelopen zomer is er overleg geweest met omwonenden van de Groene Heuvels. In november wordt het ontwerp bestemmingsplan aangeboden aan het college van B&W van Beuningen. Dinsdag 25 oktober geven grondeigenaar Leisurelands en MOJO Concerts, organisator van Rabbit Hole, hierover tekst en uitleg aan de gemeenteraad.

Omwonenden kunnen zienswijze indienen

In een later stadium worden het ontwerpbesluit en belangrijke stukken ter inzage gelegd en kunnen belanghebbenden (zoals omwonenden) een zienswijze (bezwaar) indienen.

Het Beuningse college zal al deze reacties samenvatten en voorzien van hun commentaar. Dit alles wordt gebundeld in de zogeheten zienswijzenota. Als er in de zienswijzen goede argumenten worden aangevoerd, dan is het college eventueel bereid om het bestemmingsplan aan te passen.

Verder in het nieuws vandaag:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel