Ankeiler: De Vervoersbond FNV heeft voor de komende drie dagen een landelijke staking afgekondigd voor het busvervoer.

- De Vervoersbond FNV heeft voor de komende drie dagen een landelijke staking afgekondigd voor het busvervoer. Ook in Nijmegen en omliggende gemeenten, zoals Beuningen, Druten, Overbetuwe en Wijchen, rijden er woensdag, donderdag en vrijdag geen of slechts enkele bussen. Dat heeft woordvoerder Casper Schrijvers van de FNV bevestigd.

De vakbond staakt voor een betere cao. Dit voorjaar waren er al in het hele land korte estafette-stakingen van de buschauffeurs die lid zijn van de FNV. Na de zomer waren er eveneens stakingen. De andere bonden zijn eerder wel akkoord gegaan met de cao-voorstellen van de werkgevers in het openbaar vervoer (OV).

Chauffeurs willen compensatie hoge inflatie

De buschauffeurs willen een forse salarisverhoging ter compensatie van de enorm hoge inflatie in ons land. Ook moet het busvervoer aantrekkelijker worden, zodat er nieuw personeel kan worden aangetrokken. Nu is er veel verloop en een stijgende werkdruk, zo stelt de FNV. Volgens de FNV is dit mede de reden voor een hoog ziekteverzuim bij de vervoersbedrijven.

In Nijmegen worden met name de vele studenten getroffen door de plotselinge stakingsacties op woensdag, donderdag en vrijdag. Ook een oudere die bijvoorbeeld naar een polikliniek van een ziekenhuis moet, wordt hierdoor onaangenaam verrast. Hopelijk zijn familie, vrienden of buurtbewoners in staat om de helpende hand toe te steken.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.