Bevat Video: Video
Ankeiler: Overleden Bert Huttinga gevonden; het verhaal op een rij, bewoners Karrengas voelen zich niet veilig en griezelen in de herfstvakantie bij het Besiendershuis.

- Overleden Bert Huttinga gevonden; het verhaal op een rij, bewoners Karrengas voelen zich niet veilig en griezelen in de herfstvakantie bij het Besiendershuis. Dit is het RN7 Regionieuws van maandag 17 oktober.

Bert gevonden

Dit weekend kwam er een einde aan de maandenlange zoektocht naar de vermiste Nijmegenaar Bert Huttinga. Zaterdagmiddag vond de politie een lichaam in een bos bij Winssen. Na onderzoek bleek het om de 54-jarige Huttinga te gaan. In een bosperceel, aan de Begijnenstraat, werd Bert zaterdag door jagers gevonden. Inmiddels was hij al drie maanden vermist. Naar verwachting is hij op 10 juli van huis vertrokken, om vervolgens niet meer terug te keren. Toch werd zijn vermissing pas enige tijd later opgemerkt.

Zijn afscheidsbrief bestond uit maar liefst 27 a4’tjes. Daarin liet Bert weten in een straal van 8 tot 14 kilometer vanaf de Nijmeegse wijk Wolfskuil te kunnen worden gevonden. Het nieuws van zijn vinding, dat zondagmiddag naar buiten kwam, kwam voor de familie van Bert niet onverwacht, maar wel hard binnen. Tegelijk hadden ze het al wel een plekje gegeven.

Wil je met iemand praten over zelfdoding? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113 of via 113.nl.

Onveilige Karrengas

Rondhangende jongeren, drugsgebruik, seks op auto’s en vechtpartijen: met name vrouwen rondom de Nijmeegse straat Karrengas voelen zich niet meer veilig. Ze vinden dat er snel iets moet veranderen. De vrouwen trekken aan de bel naar aanleiding van het incident dat hier afgelopen zomer plaatsvond.

Zwaar ongeluk

Bij een aanrijding tussen een fietsster en een automobilist op de St. Annastraat in Nijmegen is zondagavond een 19-jarige vrouw uit Nijmegen zwaargewond geraakt. De bestuurder, een 20-jarige man uit Nijmegen, is aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. De oorzaak van de aanrijding is niet bekend. De politie had de St. Annastraat tijdelijk afgesloten voor het overige verkeer.

Tunnelschilderingen

De beschildering in de twee tunnels van Dukenburg zijn af. Kunstenaar Johan Moorman heeft de beschilderingen gemaakt. Het idee komt van een bewonersinitiatief voor het 50-jarig bestaan van het stadsdeel Dukenburg. In de tunnel tussen Zwanenveld en Lankforst vertelt de wandschildering over het verleden. De tunnel tussen Malvert en Weezenhof gaat over de toekomst. De schilderingen zijn voorzien van een QR-code. Door de code te scannen krijgt de kijker achtergrondinformatie van de afbeeldingen en thematiek.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.