Ankeiler: In de gemeente Beuningen worden momenteel 221 Oekraïnse vluchtelingen opgevangen.

- In de gemeente Beuningen worden momenteel 221 Oekraïnse vluchtelingen opgevangen. Het gaat om 27 mensen bij gastgezinnen en 136 volwassenen en 58 kinderen op het Asdonckterrein. Volgens de gemeente zijn sinds kort alle chalets van de noodopvang op het Asdonck-terrein in Beuningen bewoond.

Alle bewoners van de chalets zijn vluchtelingen uit Oekraïne. In de komende weken komt er nog aantal mensen bij. Een tiental reist na vanuit Polen en Oekraïne en trekt bij familie in. Er zijn nog enkele bedden vrij voor vluchtelingen die via de veiligheidsregio vanuit crisisopvang komen, aldus de gemeente.

Kinderen gaan naar school

Op het Asdonckterrein, gelegen langs de Van Heemstraweg in Beuningen (ter hoogte van de kerk), staan 40 chalets voor 4 tot 6 personen. De inschatting is dat uiteindelijk ongeveer 215 van de beschikbare 230 plekken op de Asdonck bezet zullen zijn. Met de komst van de laatste bewoners is de noodopvang Asdonck nu geheel volgens planning volledig in gebruik. De noodopvanglocatie is er voor maximaal 5 jaar.

Sinds het begin van het schooljaar gaan de kinderen naar school. Kinderen tot en met 12 jaar gaan naar het reguliere basisonderwijs of naar een schakelklas in Klaver Vier.

Veel vluchtelingen hebben al werk

Kinderen van 12 tot 18 jaar gaan naar het Pontem College in Nijmegen. Ook daar zijn speciale klassen ingericht. Een aantal eindexamenleerlingen volgt er digitaal les vanuit Oekraïne, aangevuld met Nederlandse les.

Veel volwassenen zijn inmiddels aan het werk. Voor niet-schoolgaande kinderen is kinderopvang beschikbaar in De Vuurvlinder.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.