Bevat Video: Video
Ankeiler: Koopavonden verliezen aan populariteit, Wijchen Schaatst krijgt kritiek vanuit de politiek en Zingen voor je Leven bestaat 10 jaar. Dit is het RN7 Regionieuws Weekoverzicht van week 41.

- Koopavonden verliezen aan populariteit, Wijchen Schaatst krijgt kritiek vanuit de politiek en Zingen voor je Leven bestaat 10 jaar. Dit is het RN7 Regionieuws Weekoverzicht van week 41.

Het slechtste voetbalveld van Gelderland ligt in Nijmegen

Het is begin oktober en nu al is het veld van de Nijmeegse amateurclub Krayenhoff bijna niet meer bespeelbaar. Het drijft iedereen bij de club tot wanhoop. "Ze willen ons kapotmaken. "De meeste velden in Gelderland liggen er op dit moment heel fraai bij. Een mooie groene mat, waarmee het verantwoord is om de herfst en winter in te gaan. Zo niet bij Krayenhoff. Op het eerste gezicht ziet het er nog redelijk uit, maar wie wat beter kijkt, ziet overal stukken met vooral zand en bovendien veel kuilen en oneffenheden.

> Lees verder

Evenement organiseren steeds moeilijker door gebrek aan vrijwilligers

Vergeleken met een aantal jaren geleden wordt het steeds moeilijker om evenementen te organiseren. Dat zegt het college van B&W van Overbetuwe maandag in antwoord op schriftelijke vragen van de partij GBO (Gemeentebelangen Overbetuwe). De belangrijkste reden is het gebrek aan vrijwilligers. Het tekort aan vrijwilligers is overigens een landelijke trend, zo constateert het college. Steeds minder vrijwilligers zijn bereid om de handen uit de mouwen te steken om evenementen te organiseren. Het gebrek aan vrijwilligers treft ook sportclubs en allerlei verenigingen.

> Lees verder

Tien vrouwen tot prostitutie gedwongen, OM eist celstraffen

Drie Roemenen die verdacht worden van mensenhandel, moeten van het Openbaar Ministerie celstraffen uitzitten. Het gaat om twee mannen en een vrouw. Zeker tien slachtoffers zouden gedwongen in de prostitutie hebben moeten werken in onder meer Arnhem, Nijmegen en Ede. Dat ging gepaard met grof geweld en ernstige bedreigingen. Bij weigering tot medewerking zou iemand bijvoorbeeld in stukken gehakt worden, komt voorbij tijdens de eerste zittingsdag van de inhoudelijke behandeling, die drie dagen in beslag neemt.

> Lees verder

'Regenboogvlag hijsen is symboolpolitiek, maar blijft belangrijk'

De regenboogvlag hangt sinds dinsdagochtend weer aan de Nijmeegse Stevenstoren. In het kader van Coming Out Week hees wethouder Grete Visser samen met zo'n honderd leerlingen van de Petrus Canisius basisschool de vlag. De gemeente Nijmegen wil met de enorme regenboogvlag benadrukken dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. In de week van 11 oktober, dat jaarlijks Coming-Outdag is, wordt aandacht besteed aan het uit de kast komen; het moment waarop LHBTQIA+’ ers uitkomen voor hun geaardheid of genderidentiteit.

> Lees verder

Voormalig manege Brakkenstein noodopvang

In de stadswijk Brakkenstein komt in een voormalige manege een opvangplek voor 200 tot 250 asielzoekers. Door te weinig opvangplek bij het aanmeldcentrum in Ter Apel heeft het Rijk veiligheidsregio’s dringend gevraagd om extra crisisnoodopvang plekken aan te bieden. De noodopvang in manege is in ieder geval tot eind 2022. De locatie wordt nu nog gereed gemaakt voor de asielzoekers. Voordat hun komen, is er eerst gelegenheid voor bewoners om naar de informatiebijeenkomst met rondleiding te komen. Dit vindt plaats door de gemeente Nijmegen op 23 oktober.

> Lees verder

"Geen draagvlak voor middelbare school Beuningen"

Het college van B&W van Beuningen is van mening dat er binnen de gemeente en het onderwijs in de regio geen draagvlak bestaat voor een middelbare school in Beuningen. Dit sluit aan bij de stellingname van het vorige college, dat zich ronduit negatief uitliet over de plannen voor voortgezet onderwijs in Beuningen.

> Lees verder

Ramkraak bij juwelier, bestelbus brandt uit

Op de Hoofdstraat in het centrum van Zetten is in de nacht van donderdag op vrijdag een ramkraak gepleegd op Juwelier Van Schaik. Na de kraak hebben de daders de bestelauto vermoedelijk in de brand gezet.

> Lees verder

Wijchen Schaatst reageert op kritiek D66

D66 Wijchen heeft afgelopen week laten weten het niet eens te zijn met het organiseren van Wijchen Schaatst, later dit jaar. De bedoeling is dat de schaatsbaan er deze winter weer staat, maar D66 vindt het beter om met een alternatief evenement te komen, dat minder energie zal verbruiken. Hierbij hebben zij steun van GroenLinks en het CDA. Wijchen Schaatst kan zich hier niet in vinden.

> Lees verder

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.