Bevat Video: Video
Ankeiler: Koopavond steeds minder in trek, politiek niet blij met doorgang Wijchen Schaatst en ramkraak bij juwelier in Zetten. Dit is het RN7 Regionieuws van vrijdag 14 oktober.

- Koopavond steeds minder in trek, politiek niet blij met doorgang Wijchen Schaatst en ramkraak bij juwelier in Zetten. Dit is het RN7 Regionieuws van vrijdag 14 oktober.

Politiek kritisch op Wijchen Schaatst

D66 heeft afgelopen week laten weten het niet eens te zijn met het organiseren van Wijchen Schaatst. De bedoeling is dat de schaatsbaan er deze winter weer staat, maar D66 zegt dat het beter is om met een alternatief evenement te komen dat minder energie zal verbruiken. Hierbij hebben zij steun van GroenLinks en het CDA.

Ramkraak op juwelier Van Schaik

Juwelierswinkel Van Schaik is slachtoffer geworden van een ramkraak. Dit gebeurde vrijdagnacht rond 4.00 uur in Zetten. Daarbij hebben de daders gebruik gemaakt van een container en bestelwagen. De bestelwagen is in brand gevlogen. De politie moest wachten op de Forensische Opsporing om mogelijk achtergelaten sporen te onderzoeken om zo vermoedelijk bij de daders terecht te komen. De daders hebben goederen weggenomen en zijn gevlucht op een scooter die later werd teruggevonden door een krantenbezorger aan de Bellefleur.

Techniekdag

Vanochtend was er een techniekdag voor kinderen van het basis en het voortgezet onderwijs. Kinderen van verschillende scholen uit de maas en waal regio gingen bij bedrijven op bezoek om ze wat enthousiaster te krijgen over opleidingen in de techniek.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.