Lead image 1:
Lead image TXT 1: Ramkraak in Zetten. Foto: John Beckmann / RN7
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Ramkraak in Zetten. Foto: John Beckmann / RN7
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Ramkraak in Zetten. Foto: John Beckmann / RN7
Ankeiler: Op de Hoofdstraat in het centrum van Zetten is in de nacht van donderdag op vrijdag een ramkraak gepleegd op Juwelier Van Schaik.

- Op de Hoofdstraat in het centrum van Zetten is in de nacht van donderdag op vrijdag een ramkraak gepleegd op Juwelier Van Schaik. Na de kraak hebben de daders de bestelauto vermoedelijk in de brand gezet.

Rond 4.00 uur vond ramkraak plaats. Er werd een rolcontainer voor de deur geplaatst en met een bestelauto tegenaan geramd. De rolcontainer was afkomstig uit een andere straat. Daardoor hadden de zogeheten rampalen geen nut, gezien de container er tussendoor kon. Nadat de twee inbrekers klaar waren, zette ze vermoedelijk de bestelauto in de brand en vluchten ze op een scooter. Buurtbewoners hebben het brandende voertuig de weg opgeduwd, zodat het pand niet vlam vatte. De auto brandde volledig uit, de brandweer heeft deze uiteindelijk kunnen blussen.

De vluchtscooter werd rond 5.30 uur gevonden door een krantenbezorger aan de Bellefleur (straat). De technische recherche van de politie doet onderzoek naar het incident. Zo wordt er gezocht naar eventuele sporen in de winkel of op de gevonden scooter. Of er iets buit is gemaakt, is nog onduidelijk. Wel is bekend dat de inbrekers binnen zijn geweest.

De Hoofdstraat in Zetten bleef voor een aantal uren afgezet Gezien dit in de vroege ochtend gebeurde, ontstond er geen file of oponthoud.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel