Bevat Video: Video
Ankeiler: De Nijmeegse najaarskermis haalt dit weekend zijn laatste inkomsten binnen. En dat zou nog best kunnen aantikken, want de tarieven liegen er niet om.

- De Nijmeegse najaarskermis haalt dit weekend zijn laatste inkomsten binnen. En dat zou nog best kunnen aantikken, want de tarieven liegen er niet om. Mede dankzij de hoge energieprijzen en inflatie, zijn ook op de kermis de prijzen weer gestegen. Hebben we het geld er dezer dagen nog wel voor over, om een dagje plezier te hebben op de kermis?

Met die vraag bezochten wij afgelopen week de najaarskermis, die op Kelfkensbos, de Waalkade en de Grote Markt te vinden is. Misschien een open deur, maar de mensen die we op de kermis treffen, hebben er over het algemeen nog wel wat geld voor over, hoewel ze het bijna allemaal veel te duur vinden. Gemiddeld vindt men zo'n vier euro een acceptabel tarief voor een attractie. Voor een kleiner spel vindt men 2,50 een betere prijs. De daadwerkelijke prijzen schommelen hier wat omheen. Zo kost het bijvoorbeeld twee euro om drie pogingen te wagen aan een grijpautomaat, maar kost het tevens 5 euro per persoon om drie (vliegensvlugge) rondjes in het reuzenrad te zitten. Heb je wel een prachtig uitzicht, zo vanaf de Grote Markt.

Ook via Instagram vroegen we of men de kermis zijn hoge prijzen nog waard is. Hierop antwoordde slechts 16% van de stemmers "ja" en 84% antwoordde "nee". Dit op basis van 57 reacties.

đź’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel