Ankeiler: Uit onderzoek blijkt dat inwoners van de gemeente Druten minder doen aan sport en bewegen, dan mensen uit omliggende gemeenten.

- Uit onderzoek blijkt dat inwoners van de gemeente Druten minder doen aan sport en bewegen, dan mensen uit omliggende gemeenten. Om dit te veranderen, organiseert het gemeentebestuur van Druten nieuwe initiatieven. Eén daarvan is het Preventie- en Sportcafé, dat woensdagavond 19 oktober wordt gehouden in cultureel centrum d'n Bogerd in Druten.

Meer mensen moeten gezonde keuzes maken

Gérard de Wildt, wethouder van sport en welzijn, wil samen met de inwoners nieuwe ideeën en plannen bedenken hoe de inwoners gezonder en vitaler kunnen gaan leven. Hij wordt daarbij geholpen door Laura en Merel Smulders, die uit Horssen afkomstig zijn. Beide vrouwen behoren al jaren tot de wereldtop bij het BMX hardrijden op de fiets.

Het Preventie- en Sportcafé is bedoeld om meer mensen gezonde keuzes te laten maken op gebied van voeding, roken, sporten en bewegen. Wethouder de Wildt: "Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning - ofwel BRAVO - zijn belangrijke ingrediënten die je gezondheid bepalen. Als wethouder sport en welzijn van Druten zou ik natuurlijk graag tegen alle inwoners willen zeggen: 'BRAVO, jullie zijn goed bezig'."

Goede ideeën ontwikkelen

Op de website van de gemeente staat dat niet iedereen de wereldtop hoeft te bereiken zoals Laura en Merel, maar een vitaal leven ligt met een beetje inspanning binnen ieders handbereik. Samen met de inwoners, professionals en verenigingen wil de gemeente goede ideeën ontwikkelen om Druten nóg vitaler te maken. "Met de beste ideeën gaan we aan de slag," zegt wethouder De Wildt.

Er zijn in d'n Bogerd straks vier thematafels waar de deelnemers bij kunnen aansluiten. Dat zijn de thema's: Gezond Gewicht; Stoppen met roken; Bewegen voor 0 tot 4 jaar; en Sport- en beweegaanbieder van de toekomst. Per tafel gaat men met elkaar in gesprek om samen tot concrete acties te komen.

Preventie- en Sportakkoord Druten

De deelnemers aan de avond worden ook bijgepraat over de ontwikkelingen in het Preventie- en Sportakkoord van Druten. Dit sportakkoord is tot standgekomen in samenwerking met sportclubs, beweegaanbieders, onderwijs, zorg, welzijn en maatschappelijke organisaties uit de gemeente Druten. Gezamenlijk zijn er ambities geformuleerd, die aansluiten bij de lokale behoeften.

Inwoners die willen meedoen, moeten zich aanmelden via de gemeentelijke website. Op die website, onder de kop "Laatste Nieuws" en het bericht "BRAVO", staat een link waar men zich kan aanmelden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.