Bevat Video: Video
Ankeiler: Energiecentrale eindelijk opgeblazen, studentenvakbond AKKU niet blij met energietoeslag en hoge prijzen op de kermis, hebben we het er nog voor over?

- Energiecentrale eindelijk opgeblazen, studentenvakbond AKKU niet blij met energietoeslag en hoge prijzen op de kermis, hebben we het er nog voor over? Dit is het RN7 Regionieuws van vrijdag 7 oktober.

Energiecentrale opgeblazen

Na enig uitstel, was het vrijdagochtend dan eindelijk zover: het restant van Energiecentrale Gelderland ging tegen de vlakte. Met veel kabaal en een grote stofwolk kwam er een einde aan een icoon in het Nijmeegse straatbeeld. Aanvankelijk stond de ontploffing gepland voor donderdagochtend. Toen kon het niet doorgaan omdat er een te harde wind stond. In de avond werden nieuwe pogingen ondernomen: tussen 7 en half 10 werd er per kwartier bekeken of de operatie doorgang kon vinden. Uiteindelijk werd tegen half 10 ā€˜s avonds besloten dat er juist te weinig wind stond. Daardoor zou de stofwolk te lang blijven hangen.

Vrijdagochtend om half 11 stond de eerstvolgende poging op de planning en dat was direct raak. Na twee sirene-geluiden, ging de energiecentrale toch tegen de vlakte. De grote stofwolk verdween relatief snel, mede door de waterinstallaties die het stof uit de lucht haalden. De wind stond richting het noorden; vooral in het zuiden van Overbetuwe, tot aan Elst, werd de knal duidelijk gehoord.

AKKU niet tevreden over energietoeslag studenten

Na een lange strijd en een rechtszaak, is de gemeente Nijmegen overstag: ook studenten komen vanaf nu in aanmerking voor energietoeslag, en dat is uniek in Nederland. Toch is studentenvakbond AKKU niet tevreden over het besluit. Teveel studenten zouden alsnog tussen wal en schip vallen. Toch is de wethouder tevreden.

Dure kermis

De Nijmeegse najaarskermis gaat zijn laatste weekend in voor dit jaar. Iedereen die er al een kijkje heeft genomen, zal vast zijn opgevallen dat de tarieven op de kermis dit jaar weer flink omhoog zijn gegaan. Uiteraard heeft dat grotendeels te maken met de energieprijzen en de inflatie. Maar wat vinden we hiervan? Is de grens bereikt, of hebben we het wel over voor een gezellig dagje op de kermis? We zoeken het uit in de wekelijkse straatvraag. Deze is zaterdagavond te zien op ons YouTubekanaal.

šŸ’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.