Bevat Video: Video
Ankeiler: Bewoners Weezenhof niet blij met nieuwbouwplannen winkelcentrum, centrummanager Wijchen stapt op en het is dierendag, maar besteden we hier nog wel aandacht aan?

- Bewoners Weezenhof niet blij met nieuwbouwplannen winkelcentrum, centrummanager Wijchen stapt op en het is dierendag, maar besteden we hier nog wel aandacht aan? Dit is het RN7 Regionieuws van dinsdag 4 oktober.

Onvrede over bouwplannen Weezenhof

Het zal je maar gebeuren: het lokale winkelcentrum in je wijk brandt af. Jarenlang kijk je aan tegen dit armoedige krot, en als er dan eindelijk nieuwe plannen komen voor de locatie, blijkt dat er een immense woontoren tussen alle laagbouw komt te staan. Het overkomt de bewoners van de Weezenhof in Nijmegen.

In 2017 brandde het voormalige winkelcentrum in de Weezenhof compleet af. Rijp voor de sloop. Tot op de dag van vandaag staat het oude pand er nog, maar daar gaat verandering in komen. Vastgoedmagnaat Ton Hendriks presenteerde eind vorig jaar de nieuwe plannen voor de locatie. Een winkelcentrum met appartementen, dat op zijn hoogste punt 38 meter is. En dat midden in alle laagbouw van de wijk, pal tegenover het enige andere hoogbouwpand dat er staat, en nu zijn uitzicht dreigt kwijt te raken. Bewoners hebben helium ballonnen opgehangen om de hoogte van het nieuwe pand te illustreren. Ze zijn niet te spreken over de plannen.

Centrummanager Wijchen stopt

Yvette Akkermans stopt per 1 januari als Centrummanager van Wijchen. Ze zette zich de afgelopen zes jaar in voor het centrum, waarvan de laatste drie jaar als Centrummanager. Akkermans geeft aan dat ze naast het zijn van Centrummanager ook nog een andere baan heeft. Hierdoor heeft ze niet alle tijd en aandacht voor het centrum van Wijchen, terwijl ze vindt dat dat wel zou moeten in haar positie. Akkermans heeft haar besluit afgelopen weekend medegedeeld aan het Stichtingsbestuur CentrumManagement Wijchen. Zij laten weten dat ze haar keuze respecteren, maar het wel bijzonder jammer vinden.

Subsidie voor horeca

Gemeente Overbetuwe biedt horeca en sportverenigingen met een terras subsidie aan voor de aanschaf van duurzame terraskussens. Bij verwarmde terraskussens wordt flink wat energie bespaard ten opzichte van bijvoorbeeld heaters, doordat er geen warmte verloren gaat aan de buitenlucht. Daarnaast geven de kussens alleen warmte als er iemand op zit. In totaal wordt er 15.000 euro beschikbaar gesteld, met een maximum van 1.250 euro per aanvraag.

Dierendag

En tot slot was het vandaag natuurlijk weer dierendag. De uitgelezen dag om je huisdier weer even extra in het zonnetje te zetten. Maar doen we hier eigenlijk nog wel iets aan? En wat merken de dierenwinkels daar eigenlijk van? Speciaal voor vandaag gingen we langs bij onze RN7-collega Peter Nillesen, die naast presentator, ook een eigen dierenwinkel heeft.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.