Ankeiler: Waarschijnlijk wordt nog voor het einde van dit jaar gestart met de bouw van 16 sociale huurwoningen in het centrum van Weurt.

- Waarschijnlijk wordt nog voor het einde van dit jaar gestart met de bouw van 16 sociale huurwoningen in het centrum van Weurt. Als alles meezit, zijn de appartementen vóór de zomer van 2023 gereed. Dat heeft woningcorporatie Woonwaarts deze week bekendgemaakt.

De 16 betaalbare en duurzame appartementen komen te staan op de hoek van het grasterrein, waar vroeger basisschool De Ruyter stond, gelegen aan de Ruyterstraat. Hiervoor ondertekende de corporatie in juli een aannemingsovereenkomst met Plegt-Vos.

Duurzaam appartementencomplex

De Ruyter wordt een duurzaam woongebouw. Het wordt gasloos en de appartementen krijgen een warmtepomp en vloerverwarming. Onder andere de houten gevelelementen, houten kozijnen en houten binnenwanden worden gerealiseerd in de fabriek. Hierbij worden veel bio-based materialen gebruikt.

Deze aanpak zorgt voor aanzienlijk minder CO2-uitstoot. En omdat veel delen in de fabriek gemaakt worden, gaat de bouw een stuk sneller. Tien appartementen hebben twee slaapkamers, en zes appartementen één slaapkamer.

Woonwaarts wil doorstroming bevorderen

De appartementen met twee slaapkamers zijn ongeveer 65 m². De appartementen met één slaapkamer hebben een oppervlakte van ongeveer 50 m². De netto huurprijzen liggen tussen de 633,00 en 687,00 (prijspeil 2022). Het woongebouw heeft drie woonlagen.

Woonwaarts probeert maatwerk toe te passen bij de toewijzing van de 16 appartementen, om zo de doorstroming te bevorderen. Met name huurders die momenteel een grote sociale huurwoning (minimaal 3 slaapkamers) van Woonwaarts huren in de gemeente Beuningen, krijgen voorrang bij de toewijzing.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel