Bevat Video: Video
Ankeiler: De koning opent nieuw hoofdgebouw Radboudumc, een eeuwenoude sauna wordt gevonden en eerder geflopte festival Grondfest viert nieuwe editie.

- De koning opent nieuw hoofdgebouw Radboudumc, een eeuwenoude sauna wordt gevonden en eerder geflopte festival Grondfest viert nieuwe editie. Dit is het RN7 Regionieuws Weekoverzicht van week 39.

N.E.C. en hoofdsponsor KlokGroep verlengen samenwerking

KlokGroep is ook de komende jaren hoofdsponsor van N.E.C. Dat kwamen beide partijen onlangs overeen en werd vanavond, tijdens het ‘Feest van de Eeuw’ ter ere van het honderdjarig bestaan van de bouwende ontwikkelaar, bekrachtigd met het tekenen van een nieuw contract. Het huidige contract is opengebroken en verlengd tot de zomer van 2029. Met de verlengde samenwerking maakt KlokGroep de tien jaar als hoofdsponsor vol.

> Lees verder

Deze Nijmeegse luisterbar wint misschien wel een Oscar

Horecavakblad Entree Magazine reikt jaarlijks de Entree Awards uit, ook wel bekend als ‘de Oscars van de horeca’. PAAK Vinyl Bar in Nijmegen maakt, als enige Gelderse kroeg, kans op de titel ‘Beste Nieuwe Café’.

> Lees verder

Staatsbosbeheer verwijdert preventief bomen en struiken bij uiterwaarden

Een aantal uiterwaarden bij Berg en Dal en Nijmegen zijn volgens Rijkswaterstaat te dicht begroeid. Daarom start Staatsbosbeheer de komende twee maanden met vegetatiebeheer. Dat is het verwijderen van struiken en bomen, omdat deze bij hoogwater anders kunnen zorgen voor opstuwing van het water.

> Lees verder

Mogelijk verbod op verkoop bier in supermarkt tijdens Vierdaagsefeesten

Een biertje, wijntje (of ander lekker drinken) in de supermarkt kopen tijdens de Vierdaagsefeesten. Burgemeester Hubert Bruls en wethouder John Brom van Nijmegen gaan kijken of ze dit kunnen verbieden.

> Lees verder

Gemeenteraad Overbetuwe stemt in met komst 120 vluchtelingen

De gemeente Overbetuwe gaat definitief 120 vluchtelingen opvangen. Dit is dinsdagavond unaniem door de gemeenteraad besloten in een extra ingelaste gemeenteraadsvergadering. De crisisnoodopvang start uiterlijk 1 november op een onbebouwd kavel op het bedrijventerrein De Aam voor een duur van drie maanden.

> Lees verder

Unieke vondst van 3600 jaar oud in Nijmegen: 'Heel bijzonder'

In Nijmegen-Noord is een sauna van 3600 jaar oud ontdekt met zweethutten en koudwaterbaden. Dat is volgens de gemeente Nijmegen uniek voor het vasteland van Europa. Er zijn eerder wel in Groot-Brittannië en Ierland zulke sauna's ontdekt.

> Lees verder

Weer harde knallen in Nijmegen: laatste deel energiecentrale wordt neergehaald

De sloop van de oude elektriciteitscentrale in Nijmegen gaat volgende week de eindfase in. De laatste stappen staan gepland op donderdag 6 oktober om 10.00 uur. De gebouwdelen die tegen de vlakte gaan bestaan uit de DeNOx-installatie, het ketelhuis en de turbinetafel.

> Lees verder

'Bobo aangelegenheid' geflopt, nieuwe editie moet wél succes zijn

Onder de naam GrondFest krijgt het eerder geflopte en bekritiseerde Democratiefestival in Nijmegen de komende dagen een tweede kans. Met een gevarieerd programma op meerdere locaties in de binnenstad, heeft de organisatie goede hoop dat het Democratiefestival 2.0 wél een succes wordt.

> Lees verder

Koning Willem-Alexander opent nieuwe hoofdgebouw Radboud

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc geopend. Dit deed hij door een lint met een verbandschaar door te knippen. Bij zijn aankomst waren er enkele mensen aan het protesteren. De groep riep onder meer 'schaam je kapot'. Er was daarom veel beveiliging en politie aanwezig.

> Lees verder

Renske Helmer-Englebert wordt nieuwe Wijchense burgemeester

Als het aan de gemeenteraad ligt, volgt Renske Helmer-Englebert waarnemend burgemeester Marijke van Beek op als nieuwe burgemeester van de gemeente Wijchen. Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens de raadsvergadering. Renske Helmer-Englebert moet alleen nog goedkeuring krijgen van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

> Lees verder

Hein gaat scholen langs om weerbaarheidstraining te geven

Het is de week tegen het pesten. Hein van Brussel gaat scholen langs om de groepen 7 en 8 weerbaarheidstraining te geven. Zo hoopt hij handvatten aan te kunnen bieden aan kinderen die worden gepest, maar laat hij ook inzien wat het gedrag van de pesters doet met andere kinderen.

> Lees verder

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.