Ankeiler: De ijshockeybaan van Triavium in Nijmegen gaat nog eerder open. Dat meldt de gemeente. Die hoopte eerst de baan eind oktober te kunnen openen voor sportclubs, maar dat wordt nu 10 oktober.

- De ijshockeybaan van Triavium in Nijmegen gaat nog eerder open. Dat meldt de gemeente. Die hoopte eerst de baan eind oktober te kunnen openen voor sportclubs, maar dat wordt nu 10 oktober.

De ijsinstallatie van de schaatstempel was sinds afgelopen zomer kapot en de vrees was dat reparatie maanden zou duren. De tijdelijke koelinstallatie die vier dagen geleden is geplaatst kan eerder in gebruik worden genomen, zegt de gemeente Nijmegen.

Vooralsnog mogen alleen verenigingen het ijs op, vanaf 31 oktober ook recreanten.

Sportwethouder Jean-Paul Broeren noemt het positief nieuws. "Echt een mooie meevaller. Het huren van een tijdelijke koelinstallatie maakt het nu mogelijk om nog eerder op de ijshockeybaan te schaatsen. Hierdoor kunnen verenigingen weer trainen en wedstrijden houden en kunnen recreanten ook weer snel schaatsen in Nijmegen."

Het kapotte onderdeel van de machine die het ijs maakt is een badverdamper.

De gemeente hoopt dat de hele ijsbaan nog voor 1 januari open kan. Dat gebeurt pas als de nieuwe badverdamper is geleverd en geïnstalleerd. Die klus heeft geen gevolgen voor de ijshockeybaan, de ringbaan en de funbaan krijgen nieuw ijs.

Zie ook: Nijmeegse ijsbaan maanden langer dicht door kapotte installatie

Meer over

Deel dit artikel