Bevat Video: Video
Ankeiler: Democratiefestival Grondfest toch weer terug na eerdere flop, voormalig wethouder Nijmegen wordt nieuwe burgemeester van Wijchen en weerbaarheidstraining in de week tegen pesten.

- Democratiefestival Grondfest toch weer terug na eerdere flop, voormalig wethouder Nijmegen wordt nieuwe burgemeester van Wijchen en weerbaarheidstraining in de week tegen pesten. Dit is het RN7 Regionieuws van vrijdag 30 september.

Democratiefestival & jonge activist

Vrijdag werd in het centrum van Nijmegen het festival Grondfest georganiseerd. Dit is een democratiefestival dat eens per jaar plaatsvindt. Hier kunnen mensen bij elkaar komen om te praten, stil te staan, te reflecteren en te delen over democratie. De eerste editie van Grondsfest was niet zo’n groot succes. Er werd een kapitaal gestoken in de organisatie, maar bezoekers bleven uit en het werd vooral bestempeld als een bobo-feestje. Toch keert het evenement nu terug.

Dat de thema’s van Grondfest vaak ook bij jongeren al spelen, bewijst Lars Westra. Hij is 15 jaar oud en houdt zich al sinds zijn 9e bezig met kinderrechten. Hij strijdt op dit moment om het stemrecht van 18 naar 16 jaar te krijgen, zodat jongeren ook hun stem kunnen laten horen. Op Grondfest was ook hij aanwezig om zijn ideeën aan de man te brengen.

Nieuwe burgemeester

Renske Helmer-Englebert is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Wijchen. De 52-jarige Nijmeegse was recent nog waarnemend burgemeester van de gemeente Voorst. Daarvoor was ze ruim zes jaar wethouder in de gemeente Nijmegen. De aanbeveling voor Helmer als burgemeester gaat nu naar de minister van binnenlandse zaken en naar de koning. De gemeenteraad hoopt haar op 18 november te kunnen installeren.

> Voor meer nieuws, kijk onze uitzending bovenaan dit artikel.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel