Bevat Video: Video
Ankeiler: Het is de week tegen het pesten. Hein van Brussel gaat scholen langs om de groepen 7 en 8 weerbaarheidstraining te geven.

Het is de week tegen het pesten. Hein van Brussel gaat scholen langs om de groepen 7 en 8 weerbaarheidstraining te geven. Zo hoopt hij handvatten aan te kunnen bieden aan kinderen die worden gepest, maar laat hij ook inzien wat het gedrag van de pesters doet met andere kinderen.

Zelf is Hein vroeger dupe geworden van pestgedrag. “Ik heb het allemaal over mij heen gehad, ik ben geslagen, geschopt en bespuugd en er is van alles en nog wat tegen mij gezegd.” Vervolgd Hein verder “Uiteindelijk ben ik toen begonnen met trainingen en dan specifiek vechtsporttraining.”

Stop pesten

Hein hoopt dat door middels zijn weerbaarheidstraining, met alle andere hulp wat op scholen kan worden gedaan, het pesten uiteindelijk verdwijnt. “Wel acht ik de kans klein dat het zou lukken, maar hoop wel dat het naar het nul niveau komt, dat het niet meer voorkomt op scholen, of waar dan ook!” vervolgt zijn antwoord “Want op elke school is er pestgedrag. De kinderen die gepest worden hebben daaronder te lijden. Dat zie je aan de achterstand met leren en achterstand met sociale ontwikkelingen. Ze zitten op een andere manier in de groep, ze nemen het mee naar huis en weer mee naar school. Ze kunnen daardoor minder goed functioneren als dat ze normaal kunnen.”

Weerbaarheidstraining

Tijdens de training leren ze onder andere stevig in de schoenen staan, respect voor elkaar te hebben en om te gaan met pestgedrag. Dus als de kinderen het zien dat ze durven te zeggen tegen de ander waarom doe je dat of dat moet je niet doen! Hein legt ze vooral uit wat de bedoeling is van de lessen en gaat daarover vragen stellen. Daaraan kun je karakters van de kinderen herkennen hoe ze reageren. De training wordt dan aangepast zodat het aansluit bij de groep.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel