Ankeiler: De gemeente Druten biedt sinds mei noodopvang aan Oekraïense vluchtelingen op een cruiseschip. In eerste instantie was dit schip voor zes maanden gehuurd.

- De gemeente Druten biedt sinds mei noodopvang aan Oekraïense vluchtelingen op een cruiseschip. In eerste instantie was dit schip voor zes maanden gehuurd. Aangezien de oorlog in Oekraïne nog altijd voortduurt, heeft de gemeente besloten het huurcontract voor het cruiseschip te verlenging tot en met 28 februari volgend jaar.

Op het schip, gelegen in de Waalhaven aan de Veerdam in Druten, worden sinds mei zo’n 135 Oekraïense vluchtelingen tijdelijk opgevangen. Dat is ook het maximale aantal mensen dat op het schip gehuisvest kan worden.

Veel vluchtelingen hebben inmiddels werk

Het is onzeker hoe de situatie in Oekraïne zich verder ontwikkeld. Daarom onderzoekt de gemeente de mogelijkheden om ook ná februari 2023 Oekraïense vluchtelingen op te vangen op een cruiseschip aan de Veerdam.

De opvang en begeleiding van de Oekraïense mensen op het schip verloopt rustig en goed. Alle mensen die betrokken zijn bij deze opvang, inclusief de Oekraïners, zijn tevreden over deze tijdelijke huisvesting. Een groot deel van de volwassenen heeft inmiddels werk in de regio en de kinderen gaan naar school.

Druten blijft hulp bieden

Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld: “Wij zijn als gemeente erg dankbaar voor de manier waarop we als hele gemeenschap de Oekraïense mensen hebben opgevangen, op het schip, maar ook in de gastgezinnen. Alle lokale initiatieven, hulp, spullen en ondersteuning van vele inwoners, organisaties en verenigingen hebben ervoor gezorgd dat de Oekraïense vluchtelingen een fijne en veilige plek hebben gekregen in onze gemeente. En zolang het nodig is, blijven we hen dit bieden."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.