Bevat Video: Video
Ankeiler: Koning Willem-Alexander opent nieuw hoofdgebouw van Radboudumc, hoe is dat eigenlijk, de koning op bezoek? En actie in Oosterhout voor een betere verkeersveiligheid.

- Koning Willem-Alexander opent nieuw hoofdgebouw van Radboudumc, hoe is dat eigenlijk, de koning op bezoek? En actie in Oosterhout voor een betere verkeersveiligheid. Dit is het RN7 Regionieuws van donderdag 29 september.

Koning opent nieuw gebouw Radboudumc

Het is al enige maanden in gebruik, maar donderdagochtend werd het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc feestelijk geopend. Niemand minder dan Koning Willem-Alexander mocht deze taak vervullen. Hij mocht een groot lint doorknippen… met een verbandschaar. Bij zijn aankomst waren er enkele mensen aan het protesteren. De groep riep onder meer 'schaam je kapot'. Er was daarom veel beveiliging en politie aanwezig.

Geen woningbouw op stadseiland

De bouw op Veur Lent gaat definitief niet door. Dat is besloten na onderzoek onder Nijmegenaren. Gezien het woningtekort wordt er wél gekeken naar een andere geschikte plaats. Nu liggen het Stationsgebied en de Winkelsteeg voor ogen. Of dat kan, moet nog onderzocht worden, omdat omwonende vaak niet staan te springen op meer woonvoorzieningen in de buurt.

Nijmeegse jongeren roken relatief vaak

Nijmeegse jongeren steken relatief vaak een sigaret op. Maar liefst 7,8 procent van de jongeren tussen 12 en 16 jaar geeft aan minstens wekelijks te roken. Hiermee valt gemeente Nijmegen nog wel buiten de top 5. De gemeenten waarin jongeren in deze leeftijdscategorie het vaakst roken, zijn Neder-Betuwe met 13,5 procent en Heerde met 15,3 procent. Zaterdag start de jaarlijkse campagne Stoptober weer. Hierin worden rokers uitgedaagd om 28 dagen geen sigaret aan te raken.

Najaarskermis

Zaterdag start de najaarskermis weer in het centrum van Nijmegen. De opbouw hiervan is deze week al in volle gang. De kermis is dit jaar te vinden op de Waalkade, de Grote Markt en in de Hoogstraat en is dagelijks geopend van 1 tot 11 uur. In de weekenden sluiten de attracties om middernacht. De Grote Markt is deze editie een nieuwe locatie; hier is onder anderen het reuzenrad te vinden. De Najaarskermis is te bezoeken van 1 tot en met 9 oktober.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.