Bevat Video: Video
Ankeiler: Het restant van Electrabel gaat tegen de vlakte, een heel bijzondere vondst in Nijmegen Noord en goedkoop aan bier komen tijdens de Vierdaagsefeesten lijkt nu echt verleden tijd.

- Het restant van Electrabel gaat tegen de vlakte, een heel bijzondere vondst in Nijmegen Noord en goedkoop aan bier komen tijdens de Vierdaagsefeesten lijkt nu echt verleden tijd. Dit is het RN7 Regionieuws van woensdag 28 september.

Laatste deel energiecentrale volgende week opgeblazen

De laatste grote gebeurtenis in de sloop van de Centrale Gelderland staat gepland op donderdagochtend 6 oktober om 10.00 uur. Met de inzet van springstoffen zullen de resterende gebouwdelen gecontroleerd neergehaald worden. Omwonenden kunnen dit even merken en horen. In een tijdsbestek van ongeveer 10 seconde wordt het gebouw neergehaald, het geluid zal hard zijn en er zal veel stof vrijkomen. Dat kan verder geen kwaad, dus de ramen en deuren hoeven niet onnodig dicht. Op 5 maart 2022 werden de elektrostatische filter en de schoorsteen al met springstoffen neergehaald. Door de combinatie van oostenwind en haperende watervenevelaars is toen stofoverlast ontstaan. Of de sloop op 6 oktober definitief doorgaat, hangt af van de weersomstandigheden. Dit kan nog tot een kwartier van tevoren worden uitgesteld. Mocht dat zo zijn, laten wij dit weten via onze website.

Bijzondere vondst op bouwterrein in Nijmegen Noord

Er is een sauna van 3600 jaar oud ontdekt in Nijmegen-Noord. De sauna komt uit de bronstijd en bestond uit onder andere zweethutten en koudwaterbaden. Opvallend aan de sauna was dat er niet alleen hete stenen gebruikt werden, maar ook hete kleibollen. Hiervan zijn er namelijk honderden gevonden. De gemeentelijke archeologische dienst onderzoekt het gebied, het onderzoeksrapport verschijnt later dit jaar.

Vluchtelingen definitief naar Elst

De gemeente Overbetuwe gaat definitief 120 vluchtelingen opvangen. Dit is dinsdagavond unaniem door de gemeenteraad besloten in een extra ingelaste gemeenteraadsvergadering. De crisisnoodopvang start uiterlijk 1 november op een onbebouwd kavel op het bedrijventerrein De Aam voor een duur van drie maanden.

Geen goedkoop bier meer tijdens Vierdaagsefeesten

Burgemeester Hubert Bruls en wethouder John Brom van Nijmegen gaan kijken of ze supermarkten kunnen verbieden om tijdens de Vierdaagsefeesten alcoholische dranken te verkopen. Supermarkten liften namelijk mee op de bezoekerscijfers, terwijl horeca-ondernemers tijdens de feesten de investeringen doen. Op verzoek van GewoonNijmegen.nu en de VVD onderzoekt men nu beperkende maatregelen. Bruls en wethouder Brom noemen de situatie oneerlijk. Maar, zo waarschuwt Bruls, het is juridisch nog niet zo eenvoudig om zomaar beperkende maatregelen in te voeren.

Petitie moet klooster redden

Het monumentale klooster aan de Vermeerstraat in Nijmegen staat te koop. Omdat het pand nog geen monumentenstatus heeft, zijn omwonenden bang dat het pand op termijn gesloopt zal worden. Zij zijn daarom een petitie gestart. Ze roepen de gemeente op om het pand snel een monumentenstatus te geven, zodat het niet gesloopt kan worden. Zonder die status, kan de gemeente een sloopaanvraag namelijk niet weigeren. Tot nu toe hebben ruim 1.500 mensen de petitie ondertekend.

Beuningse speeltuin beter toegankelijk

Speeltuin Kindervreugd in Beuningen wordt inclusiever. Een verhard pad moet de speelplek beter toegankelijk maken voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook komen er ruimere mindervaliden parkeerplaatsen en een inclusieve toiletvoorziening. Voor dat laatste heeft de gemeente het naastgelegen transformatorhuisje van Liander gekocht. Het wachten is nu op de sleuteloverdracht. Het verharde pad moet begin volgend jaar af zijn.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.