Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: Staatsbosbeheer kapt preventief bomen in uiterwaarden, uitspraak Hoge Raad in zaak dubbele cafémoord uitgesteld en finalisten bekend voor Innovatie Awards.

- Staatsbosbeheer kapt preventief bomen in uiterwaarden, uitspraak Hoge Raad in zaak dubbele cafémoord uitgesteld en finalisten bekend voor Innovatie Awards. Dit is het RN7 Regionieuws van dinsdag 27 september.

Preventieve bomenkap

Een aantal uiterwaarden bij Nijmegen is volgens Rijkswaterstaat te dicht begroeid. Daarom start Staatsbosbeheer de komende twee maanden met vegetatiebeheer. Dat is het verwijderen van struiken en bomen, omdat deze bij hoogwater zouden kunnen zorgen voor opstuwing van het water.

Uitspraak uitgesteld

Dinsdag zou de Hoge Raad in Den Haag uitspraak doen over een mogelijke herziening van de dubbele moord in een café in Nijmegen, maar die beslissing is op het laatste moment uitgesteld. De uitspraak van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, waarbij de Nijmegenaar Bjorn D. werd veroordeeld, kan niet in stand blijven. De zaak zou opnieuw moeten worden behandeld door het hof; een nieuwe datum wordt snel bekendgemaakt.

Finalisten Innovatie Awards bekend

Gemeente Nijmegen heeft de finalisten bekendgemaakt van de Innovatie Awards 2022. Dit zijn de bedrijven Gelukkige Groentes, FAIR Coffins, Trash’ure Taarten, Stadsboom, MuZIEum en Orikami. Ieder jaar worden twee bedrijven gekozen die elk 5.000 euro krijgen om in hun onderneming te investeren. Ook is er een publieksprijs van 2.500 euro. De prijzen worden op 4 oktober uitgereikt.

InScience wordt voorjaarsfestival

Het internationale wetenschapsfestival InScience wordt vanaf komend jaar niet meer in het najaar, maar in het voorjaar georganiseerd. Het festival bestaat inmiddels 7 jaar en trekt jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers naar Nijmegen. Mede door haar groei, maar ook door de coronacrisis, heeft de organisatie haar aanpak herzien, en besloten het festival naar het voorjaar te verplaatsen. Om de tussenliggende tijd te overbruggen, wordt er op 4 en 5 november eenmalig een speciaal programma gepresenteerd.

Nieuwe expo bij Van Lymborch

Ze zijn waarschijnlijk de bekendste familie van Nijmegen: de Middeleeuwse gebroeders van Lymborch. In hun vroegere huis aan de Burchtstraat, dat nu een museum is rondom het drietal, wordt zondag een nieuwe tentoonstelling geopend met bijzondere reproducties.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel