Afdrukken
Ankeiler: Nijmegen stelt een nieuwe actie met waardebonnen die huurders kunnen inzetten om hun witgoed te vervangen voor energiezuinigere apparaten.

- Nijmegen stelt een nieuwe actie met waardebonnen die huurders kunnen inzetten om hun witgoed te vervangen voor energiezuinigere apparaten. De waarde van de cadeaubon gaat 200 euro bedragen. De actie komt voort uit het feit dat Nijmegen nog budget voor huurders over heeft uit de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RREW).

Grotere maatregelen

De maatregel is bedoeld om bij te dragen aan het verlagen van de energierekening, het draagvlak voor de energietransitie en een energieneutraal Nijmegen in 2045. Deze specifieke actie komt ook voort uit de behoefte om op te schalen naar grotere maatregelen. “De afgelopen twee jaar hebben we cadeaubonnen voor 40 en 50 euro voor energiebesparende producten uitgegeven", laat het Nijmeegse college weten. "Het ging daarbij om kleine energiebesparende maatregelen zoals tochtstrippen en ledlampen. We merken nu dat de belangstelling voor dit type cadeaubon bij huurders af is genomen en dat de we de hiervoor gemotiveerde huurders al grotendeels hebben bereikt. Bovendien is de noodzaak tot bewustwording meer verschoven naar de noodzaak voor grotere maatregelen die meer impact hebben op het verlagen van de energierekening. Met de cadeaubon voor energiezuinig witgoed bieden we als eerste actie een cadeaubon aan voor een grotere maatregel.”

Meer vergelijkbare acties

De komende jaren kunnen er meer vergelijkbare acties komen. “Gezien de urgentie waarmee er nu energie moet worden bespaard en de rijksmiddelen die we hiervoor krijgen is het de verwachting dat hier de komende jaren meer vergelijkbare acties op zullen volgen. Per actie wordt bepaald op welke energiebesparende maatregel deze zich richt, wat de waarde van de cadeaubon is en wat het subsidieplafond is. De waarde een cadeaubon is daarbij maximaal 750 euro.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel