Ankeiler: Het bestemmingsplan voor het woongebied 'De Pas' is definitief.

- Het bestemmingsplan voor het woongebied 'De Pas' is definitief. De gemeente wachtte de beroepstermijn bij de Raad van State af, maar hier is geen gebruik van gemaakt. Er komen in totaal 350 woningen, waarvan 30 procent sociale huur en 20 procent sociale koop.

Het gebied 'De Pas' dat tussen de wijk Brienenshof en de Olympiasingel ligt, zal de komende jaren ontwikkeld worden tot een nieuwe groene woonwijk. Het gebied wordt volgens de gemeente "een natuurinclusieve leefomgeving met 350 woningen in een dorpse setting; een groen woonmilieu met veel aandacht voor biodiversiteit en klimaatadaptatie".

'De Pas' is een van de zogenoemde ‘versnellingslocaties’ uit de Woondeal regio Arnhem-Nijmegen. Hierin maakten het Rijk, provincie Gelderland en regiogemeenten afspraken om in deze regio samen snel en meer betaalbare huur- en koopwoningen te bouwen.

'Aantrekkelijke nieuwe woonwijk'

"Er komt een mix aan woningen voor starters, doorstromers en ouderen. Het wordt een eigentijds, gevarieerd, en dorps woongebied, met veel water en groen", laat wethouder Wijnte Hol weten. "Kortom: 'De Pas' wordt een aantrekkelijke nieuwe woonwijk."

De projectontwikkelaars Amvest en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling (verenigd in Ontwikkelcombinatie De Pas BV.) hopen volgend jaar al te kunnen beginnen met de voorbereidingen. "In 2023 verwachten wij te starten met de voorbereidende werkzaamheden", vertelt ontwikkelingsmanager Henri Schimmel namens BPD en Amvest. "Geïnteresseerden die zich via de site hebben aangemeld, zullen wij vroegtijdig laten weten wanneer de woningen in de verkoop en verhuur gaan."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel