Bevat Video: Video
Ankeiler: Er zijn zaterdag in Nijmegen twee leden van de veelbesproken jeugdgroep aangehouden.

- Er zijn zaterdag in Nijmegen twee leden van de veelbesproken jeugdgroep aangehouden. Burgemeester Hubert Bruls had ze een gebiedsverbod opgelegd, maar daar hielden ze zich niet aan. Een van de personen had bovendien een steekwapen op zak.

De politie heeft ook nog een derde persoon aangehouden. Deze had ook een steekwapen bij.

Vanwege de dodelijke steekpartij op Plein 1944, vorige week zaterdag, heeft burgemeester Hubert Bruls zes jongeren uit een overlastgevende groep verboden de komende maanden in een groot deel van de Nijmeegse binnenstad te komen. Bij de steekpartij kwam een 21-jarige Nijmegenaar om het leven. Hij werd op klaarlichte dag neergestoken in het centrum van de stad.

Er vond vorige week zondag voor hem een spontane herdenking in de stad plaats. Daarbij werd een man opgepakt die een steekwapen bij zich had. Er is vervolgens op Plein 1944 in Nijmegen een gedenkplek voor de overleden Nijmegenaar ontstaan. Deze werd zaterdag met hekken afgezet. Er waren bovendien 'zichtbaar en onzichtbaar' agenten in de stad aanwezig. Dit om een nieuw incident te voorkomen. Daar was namelijk angst voor.

Reactie van Bruls

Burgemeester Hubert Bruls over de aanhoudingen van dit weekend: "Ik ben tevreden dat het zaterdag al met al rustig is verlopen. De politie heeft daadkrachtig opgetreden. Uit de aanhoudingen blijkt wel dat de maatregelen nodig en effectief waren. Ook de komende tijd blijven we alert."

Een 17-jarige jongen, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij, zit nog in beperking. De Nijmegenaar meldde zich kort na het incident zelf bij de politie.

Bekijk hier de beelden uit Nijmegen:

Zie ook: Zes jongeren mogen hartje Nijmegen voorlopig niet in: hoe werkt dat precies?