Bevat Video: Video
Ankeiler: Museum het Valkhof is op vrijdag 30 september gratis te bezoeken voor iedereen.

- Museum het Valkhof is op vrijdag 30 september gratis te bezoeken voor iedereen. Het museum wil geïnteresseerden hiermee nog eenmaal de kans bieden hun collectie te bewonderen, voordat deze tijdens een tweeënhalf jarige verbouwing in het depot verdwijnt.

Vanaf 1 oktober zal het pand aan het Kelfkensbos haar deuren sluiten voor een ingrijpende verbouwing. In de tussentijd zullen zij hun activiteiten voortzetten in het ABN AMRO-pand aan het Keizer Karelplein, dat per 1 maart 2023 in gebruik wordt genomen. Op vrijdag 30 september zet het museum zijn deuren wagenwijd open en nodigt iedereen uit om nog een laatste keer door het huidige gebouw te lopen, zijn of haar favoriete collectiestuk op te zoeken, of een kop koffie in de tuin te drinken.

In het voorjaar van 2025 zal het vernieuwde museum heropenen. Naast de vaste collectie archeologie, oude kunst en moderne en hedendaagse kunst, slaat Het Valkhof ook een nieuwe weg. Zo zullen zij zich ook gaan richten op 'transhistorische tentoonstellingen'. Hierin worden oude collectiestukken gecombineerd met moderne kunst om zo een geheel nieuw verhaal te vertellen.

In onderstaande reportage, die precies een jaar geleden werd opgenomen, vertelt Odette Straten van Museum het Valkhof onder andere over deze nieuwe wegen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel