Bevat Video: Video
Ankeiler: Bij het transformatorstation in Oosterhout is er een nieuwe hoogspanningsmast geplaatst. De reden van de plaatsing van deze mast is om aan de toenemende vraag naar energie te voldoen.

- Bij het transformatorstation in Oosterhout is er een nieuwe hoogspanningsmast geplaatst. De reden van de plaatsing van deze mast is om aan de toenemende vraag naar energie te voldoen. De mast wordt ook wel ‘eindmast of ‘afspanmast’ genoemd, omdat de mast extra sterk is. De plaatsing was in de ochtend van donderdag 22 september.

De ‘eindmast’ is extra sterk, om er hoogspanningskabels op te monteren en naar het station toe te leiden. De mast is 42 meter hoog en weegt 38.570 kilo. Met een hijskraan van 47 ton zijn de vier verschillende delen op het onderste deel geplaatst. De mast zal in het begin van 2023 in gebruik genomen worden. De mast is geplaats door Energy Solutions en Qirion, de opdracht hiervoor was afkomend van TenneT en Liander.

Het nieuwe transformatorstation zal in het voorjaar van 2023 klaar zijn. Op deze manier kunnen er weer meerdere nieuwe dingen op de elektriciteit aangesloten worden. Bijvoorbeeld nieuwe bedrijven, nieuwe woningen of nieuwe windmolenparken. Er is dan ook al een plan om meerdere windmolens en bedrijventerreinen te bouwen. Het project om deze mast te bouwen was er al een tijdje. De bedrijven hebben er ongeveer tien jaar aan gewerkt, waarvan de laatste twee jaar aan de bouw was.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel