Bevat Video: Video
Ankeiler: Als de vergunning voor een borreltent bij het oude gemeentekantoor tijdens de carnaval en de kermis over anderhalf jaar weer ter discussie komt te staan, wil de gemeente Wijchen eisen dat er vooraf geen digitaal kaartjes meer mogen worden verkocht.

- Als de vergunning voor een borreltent bij het oude gemeentekantoor tijdens de carnaval en de kermis over anderhalf jaar weer ter discussie komt te staan, wil de gemeente Wijchen eisen dat er vooraf geen digitaal kaartjes meer mogen worden verkocht. Dat valt te lezen in antwoorden op vragen van CDA-raadslid Feijke Detiger. Het college is van mening dat het open karakter van de kermis op die manier verloren gaat.

Afgelopen weekend vond de Wijchense kermis weer plaats. Voor de borreltenten bij Sterrebosch en het oude gemeentehuis moesten vooraf digitaal kaartjes worden gekocht. De locaties van de tenten waren afgebakend en daardoor niet vrij toegankelijk.

Kaartverkoop ontstaan tijdens corona

Sinds anderhalf jaar heeft stichting Horeca Events Centrum Wijchen de vergunning voor een borreltent die zij tijdens de kermis en de carnaval mogen organiseren bij het oude gemeentekantoor. Voorheen was die vergunning in handen van ’t Witte Paard.

Het vragen van entree is destijds niet meegenomen in de aanbesteding en is ontstaan in de corona-tijd; toen kon een event alleen doorgaan door het te reguleren middels kaartverkoop.

Stichting HEC kan de borreltent voor het oude gemeentekantoor exploiteren tot en met de carnaval van 2024. "In op maat naar een nieuw aanbestedingstraject, wordt de huidige kwestie geëvalueerd. Bij toekomstige aanbestedingstrajecten nemen we het open en vrij toegankelijke karakter, zonder voorafgaande digitale kaartverkoop, mee in de overwegingen", zo valt te lezen in de antwoorden.

Lees ook:

Borreltent wordt festival: 't Witte Paard Wijchen in de Kasteeltuin

Geen feesttent meer van 't Witte Paard: "Alsof je kind wordt afgenomen"

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.