Ankeiler: Horecavakblad Entree Magazine reikt jaarlijks de Entree Awards uit, ook wel bekend als ‘de Oscars van de horeca’.

- Horecavakblad Entree Magazine reikt jaarlijks de Entree Awards uit, ook wel bekend als ‘de Oscars van de horeca’. PAAK Vinyl Bar in Nijmegen maakt, als enige Gelderse kroeg, kans op de titel ‘Beste Nieuwe Café’.

“Wij vinden het geweldig dat we zijn genomineerd, we zijn er als team enorm trots op. We hebben er hard voor gewerkt. We vinden het heel mooi dat we als bar in Nijmegen voor een landelijke prijs zijn genomineerd en dat we dus gezien worden”, vertelt Marijn aan de Stegge, een van de oprichters van PAAK Vinyl Bar.

Liefde voor muziek

De nieuwe horecazaak opende eind februari van dit jaar haar deuren in het centrum van Nijmegen. PAAK Vinyl Bar is een zogenoemde luisterbar, geïnspireerd door de listening bars in Japan. Entree Magazine beschrijft de bar als ‘een plek waar altijd goede muziek aanstaat en Nijmegenaren samenkomen om hun liefde voor muziek te delen’.

Het is een beschrijving waar Marijn zich in kan vinden. “De focus ligt echt op muziek: wij brengen muziekliefhebbers bij elkaar. We hebben een heel goed luistersysteem en fantastische apparatuur. En hele toffe dj’s, zowel lokale als uit de rest van het land en het buitenland. Deze dj’s laten het bijzonderste uit hun collectie horen. In combinatie met drankjes zoals Japans bier, cocktails en heerlijke hapjes, willen we bezoekers een mooie en complete ervaring meegeven.”

Vernieuwend concept

In de bar is ook het ophaalpunt van een online vinylzaak. Daar kunnen bezoekers tijdens het borrelen de bakken met platen afstruinen om muziek te ontdekken en te beluisteren. In het weekend gaan de tafels en stoelen aan de kant en wordt er vol overgave gedanst.

Dit allemaal bij elkaar maakt volgens Marijn het concept van de bar onderscheidend. “Nijmegen is echt een stad van de bruine cafés en nachtclubs. Met deze bar bieden wij een plek die daar tussenin zit.”

Nominatie verzilveren

Hij denkt dan ook dat er zeker een kans is dat de nominatie tijdens de uitreiking op maandag 28 november wordt verzilverd. “Natuurlijk zijn we al heel blij met de nominatie, maar het zou heel mooi zijn als we zouden winnen. Ik denk ook dat we zeker een kans maken. We zijn een vernieuwend concept en werken met heel veel passie. En ik denk dat bezoekers dat ook terugzien in de beleving.”

Zie ook: Cafébezoekers genieten weer van bier en bitterballen: ‘Het voelt bevrijdend’

Meer over

Deel dit artikel