Bevat Video: Video
Ankeiler: In Beuningen staat het inmiddels omstreden kruispunt Wilhelminalaan/snelfietsroute nog steeds volop in de belangstelling.

- In Beuningen staat het inmiddels omstreden kruispunt Wilhelminalaan/snelfietsroute nog steeds volop in de belangstelling. Na D66, heeft nu ook de VVD schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. De partij komt met het voorstel om een STOP-bord te plaatsen bij dit oversteekpunt. Daarnaast is een bezorgde inwoner een petitie gestart om de gemeente tot actie te dwingen.

Volgens de VVD was er onlangs weer een ongeluk op het kruispunt en daardoor is veel onrust ontstaan bij omwonenden. De partij vraagt aan het college of men heeft gedacht aan een STOP-bord en een STOP-streep op het wegdek om zo extra veiligheid te creëren.

"Als dit serieus is onderzocht, wat zijn dan de redenen om dit niet te doen?", zo wil VVD-raadslid Sophie Torenbeek weten. "Neemt het college de onrust onder de inwoners serieus en gaat men de onveilige situatie aanpakken?" zo vraagt de fractie zich af.

College: 'verkeerssituatie volkomen duidelijk'

Het college van B&W is van mening dat het kruispunt niet onveiliger is dan vergelijkbare kruispunten. Daarbij wijst het college naar politiecijfers, die echter geen melding maken van bijna-ongelukken.

Op dit punt, is de verkeerssituatie volgens het college volkomen duidelijk. 'Fietsers hebben voorrang en dat wordt tijdig en duidelijk aangegeven met borden, markering, doorlopende bestrating, verlichting én een drempel die het gemotoriseerd verkeer flink afremt', aldus het college.

Petitie aanbieden aan gemeente

Daarnaast zijn er oranje knipperlichten in het wegdek aangebracht, laat het college weten. Ook fietsers worden door middel van borden geattendeerd op de verkeerssituatie. Het college zegt niet meer te kunnen doen voor de verkeersveiligheid.

Dagblad De Gelderlander meldt dat de Beuningse Annemarie de Leeuw ruim een week geleden is begonnen met een petitie. Eén dag later was deze al 300 keer ondertekend door mensen die vinden dat de gemeente maatregelen moet nemen om het bewuste kruispunt veiliger te maken. De Leeuw mikt op minimaal 500 handtekeningen en gaat die dan aanbieden op het gemeentehuis.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel