Bevat Video: Video
Ankeiler: Koperen klapbloemen voor Britse graven, Overbetuwe gaat vluchtelingen plaatsen in Elst en 450 appartementen op oude ROC-locatie Zwanenveld.

- Koperen klapbloemen voor Britse graven, Overbetuwe gaat vluchtelingen plaatsen in Elst en 450 appartementen op oude ROC-locatie Zwanenveld. Dit is het RN7 Regionieuws van woensdag 21 september.

Poppy's op begraafplaatsen

Kinderen van het VMBO Westeraam hebben woensdagochtend Poppy’s gelegd bij verschillende begraafplaatsen in Overbetuwe. De koperen variant van de bloem werd geplaatst op graven van Engelse militairen, die zijn omgekomen tijdens de slag om Arnhem. Met een grote touringcar komen de leerlingen uit Elst in de vroege ochtend aan bij hun eerste stop: de begraafplaats in Heteren. De burgemeester staat hen al op te wachten om samen de koperen bloemen op de Britse graven te plaatsen.

Overbetuwe wil vluchtelingen opvangen

Het college van B&W wil op een onbebouwd kavel op het bedrijventerrein De Aam in Elst tijdelijk 120 vluchtelingen gaan opvangen. Ze willen dit vanaf 1 november doen voor drie maanden. Het college wil zo meehelpen om de problemen bij Ter Apel en andere asielzoekerscentra in Nederland op te lossen. De gemeenteraad moet volgende week dinsdag nog over het voorstel stemmen.

450 woningen op terrein ROC in Zwanenveld

Op het voormalige terrein van ROC Nijmegen in Zwanenveld komen 450 appartementen. Die zijn onder meer bedoeld voor jonge gezinnen en mensen met een wat ruimer budget.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel