Bevat Video: Video
Ankeiler: Kinderen van het VMBO Westeraam in Elst hebben samen met burgemeester Patricia Hoytink-Roubos Poppy’s geplaatst op diverse begraafplaatsen in Overbetuwe.

- Kinderen van het VMBO Westeraam in Elst hebben samen met burgemeester Patricia Hoytink-Roubos Poppy’s geplaatst op diverse begraafplaatsen in Overbetuwe. Dit deden zij ter nagedachtenis aan de Engelse militairen die zijn omgekomen tijdens de slag om Arnhem. Dit werd woensdagochtend gedaan bij de begraafplaatsen in Heteren, Slijk-Ewijk en Driel.

De leerlingen gingen met de bus langs de verschillende begraafplaatsen en begonnen in Heteren, waar ook de burgemeester aanwezig was. Het was dan ook aan haar de eer de eerste Poppy neer te leggen. De Poppy’s die neergelegd zijn, waren door andere leerlingen van hun school zelf gemaakt van koper met messing. Dit deden zij samen met Cees Pronk. Hij hield zelf ook een kleine toespraak voordat de Poppy’s werden neergelegd, waarin onder andere benoemd werd hoe belangrijk het is om alle soldaten te herdenken. “Deze soldaten waren misschien slechts zeven jaar ouder dan jullie nu zijn", sprak hij tegen de leerlingen, om te benadrukken dat deze soldaten hun hele leven nog voor zich hadden.

Het idee om dit te doen lag er al twee jaar, maar kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. De Poppy wordt in Engeland oorspronkelijk gebruikt om de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog te herdenken, maar wordt tegenwoordig ook gebruikt om andere omgekomen Britten te herdenken. Bijvoorbeeld dus ook uit de Tweede Wereldoorlog.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel