Ankeiler: De gemeente Nijmegen geeft vergunningen af voor zo’n 400 elektrische deelfietsen en 200 deelscooters in de stad.

- De gemeente Nijmegen geeft vergunningen af voor zo’n 400 elektrische deelfietsen en 200 deelscooters in de stad. Ook is besloten dat deze overal mogen worden teruggezet. In drukke gebieden komen er wel speciale vakken waarin ze moeten worden gezet.

De vergunningen voor verhuur van deze deelscooters en deel(e)fietsen worden afgegeven aan de bedrijven Bolt, Go Sharing, Check en Felyx. Het is de bedoeling dat de plaatsing van de deelfietsen en -scooters dit najaar gebeurt. De wethouder van mobiliteit, Cilia Daemen, vindt dat dit past bij de 'ambitie om de stad duurzaam bereikbaar te laten zijn'.

“Door de komst van de extra elektrische deelscooters en deelfietsen hebben Nijmeegse inwoners en bezoekers nog meer mogelijkheden om duurzaam te reizen op een laagdrempelige manier. Daarnaast is de fiets of scooter een prima vervoersmiddel voor in de stad."

Mogelijke overlast

De gemeente laat weten met deelfietsen en - scooters te zorgen voor meer flexibiliteit in de stad. "Ze kunnen ook gebruikt worden voor enkele ritten. Dit heeft als voordeel dat je bijvoorbeeld heen de bus kan nemen en terug een deelfiets."

Er is met de verhuurders ook gesproken over mogelijke overlast. "Er is extra controle op hoe de fiets of scooter wordt achtergelaten. De gebruiker moet na gebruik namelijk een foto nemen van hoe het voertuig geparkeerd staat. Dit heeft in andere steden al geleid tot netter parkeergedrag."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel