Ankeiler: NEC heeft een punt over weten te houden aan het duel met FC Utrecht.

- NEC heeft een punt over weten te houden aan het duel met FC Utrecht. In de tweede helft was het vooral tegenhouden voor de ploeg van Rogier Meijer, waar vooral Jasper Cillessen zich weer wist te onderscheiden. Door goed keeperswerk aan beide kanten bleef het dan ook 0-0 in stadion de Galgenwaard.

> Door onze mediapartner ForzaNEC, geschreven door Jesper de Weerd

De thuisploeg begon sterk aan het duel met veel druk. Al in de achtste minuut was Hidde ter Avest dichtbij de openingstreffer, maar Oranje-goalie Cillessen hield de bal knap uit de hoek. Diezelfde Ter Avest kwam in de vijftiende minuut weer tot een schot, maar Dirk Proper stond hem in de weg. Het spel hobbelde gaandeweg verder. Waar Utrecht het tempo wat probeerde op te voeren, was NEC voornamelijk aan het verdedigen. De rood-groen-zwarten kregen dan ook niet veel ruimte om een aanval op te zetten.

Na iets meer dan half uur op de klok was het Mikkel Duelund die een briljante steekpass gaf op Elayis Tavsan. Tavsan gaf op zijn beurt de bal af op Magnus Mattsson die oog in oog kwam te staan met Vasilis Barkas. Het was vervolgens Barkas die zijn doel goed klein wist te houden, waardoor de openingsgoal uitbleef. Voor het einde kon FC Utrecht alsnog de score openen, maar de kopkans van Bas Dost werd vlak voor de doellijn weggehaald door Cillessen. Zo zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 0-0 ruststand.

Tweede helft

Kort na rust kregen beide teams pas echte grote kansen. Zo kon Cillessen zich weer onderscheiden op een schot van Douvikas en stond Barkas voor de tweede keer deze avond Mattsson in de weg. Utrecht voerde daarna de boventoon en NEC zakte verder en verder terug. Het werd voor de Nijmegenaren ook steeds moeilijker om onder de druk van de thuisploeg uit te voetballen. Ook invaller Ibrahim Cissoko en Pedro Marques konden geen doelpunt meer forceren, waardoor beide teams met een punt het veld weer verlieten. Desondanks was het feest in het uitvak. Net zoals de afgelopen wedstrijden waren de Nijmeegse fans constant hoorbaar en toen het stadion leegliep, bleven de Nijmeegse fans nog lang springen voor hun ploeg.

Voor NEC is het het vijfde gelijke spel op rij. Na de overwinning op Volendam verloor NEC niet meer, maar wist het dus ook niet te winnen. Door het in Utrecht behaalde punt blijven de Nijmegenaren keurig in de middenmoot van de eredivisie bivakkeren. De volgende wedstrijd speelt de ploeg van Rogier Meijer thuis tegen Feyenoord, maar daarvoor is er eerst nog een interlandperiode.

Geel:

40’ Van der Kust

71′ Bozdogan

73′ Schöne

Opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Verdonk, El Karouani; Proper (82′ Baldursson), Duelund, Schöne; Tavsan (86′ Cissoko), Dimata (86′ Marques), Mattsson (75′ Sanniez).

Opstelling FC Utrecht: Barkas; Ter Avest (73′ Klaiber), Van der Maarel, Sagnan, Van der Kust (46′ Warmerdam); Sylla (63′ Van der Streek), Toornstra, Bozdogan (89′ Brouwers), Boussaid; Dost, Douvikas (63′ Redan).

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel