Ankeiler: Een WK Volleybal in Gelderland waar door de provincie wordt geëist dat er alleen met plantaardige producten wordt gewerkt, dat gaat voor het CDA te ver.

- Een WK Volleybal in Gelderland waar door de provincie wordt geëist dat er alleen met plantaardige producten wordt gewerkt, dat gaat voor het CDA te ver. "Op Gelderse evenementen moeten we juist de volle breedte aan Gelderse waren laten zien: plantaardig én dierlijk", zo reageert donderdag de Statenfractie van het CDA.

De christendemocratische Statenleden Arjan Tolkamp en Daisy Vliegenthart willen van Gedeputeerde Staten weten of het klopt, dat op het WK Volleybal door de provincie Gelderland geëist is, dat er bijna alleen maar plantaardig voedsel beschikbaar mag zijn. Gedeputeerde Staten is het dagelijks bestuur van de provincie.

'Ook vlees en vis'

Tolkamp: “We produceren in Gelderland heel veel verschillende voedingsmiddelen. En die breedte willen we ook graag laten zien. Wij menen dat dit ook het beleid van de provincie is.”

Voor het CDA hoort daar ook vlees en vis bij. “Vanuit welk beleid kan de provincie nu zo’n eis stellen”, zo vraagt fractievoorzitter Daisy Vliegenthart zich af. Verder wil het CDA weten of de eis met betrekking tot plantaardige producten bij meer evenementen geldt of gold.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.