Bevat Video: Video
Ankeiler: De elfde editie van de Kunstnacht gaat zaterdagmiddag van start in Nijmegen. Stichting kunstvat vond het na 10 jaar genoeg en draagt het stokje over aan organisatie Hubert.

- De elfde editie van de Kunstnacht gaat zaterdagmiddag van start in Nijmegen. Stichting kunstvat vond het na 10 jaar genoeg en draagt het stokje over aan organisatie Hubert. Er zijn op ruim 25 locaties programma’s te volgen.

Er vindt een middagprogramma plaats in Kronenburgerpark. Dit is gratis toegankelijk en begint om 16.00 uur. Daar komen alle vormen van kunst tezamen, ook met optredens en andere verrassingen. Om 18.25 uur begint de officiële opening wat wordt ingeluid door woordenkunstenaar Daaf Verjans, die je meeneemt in de Mythe van Kunstnacht. Vervolgens presenteert Blow 3.0 een muzikale mix en jazz en dance. En vanaf 19.00 uur is het programma te volgen.

Verschillende routes

Er zijn verschillende kleuren routes waaruit je kunt kiezen, om je te inspireren als je zelf geen keuze kunt maken. Overigens hoef je er niet aan te houden, en mag je afwijken van de route. Er is geen begin of eind. Je kunt zelf bepalen hoe je route eruit gaat zien.

Nachtfeest

Na kunstnacht nog niet genoeg indrukken gekregen van de kunst? Dan kun je altijd nog naar het nachtfeest. Vanaf 00.00 uur kun je daar genieten van de band Plakband. Ze leren jou de kanten kennen van Concertgebouw De Vereeniging met de fijnste disco, funk en house. Dit doen ze samen met VJ Mirjam Debets, die graag mensen aanwakkert om nieuwsgierig te zijn; naar elkaar, de natuur en over hedendaagse en oude verhalen wie wij, de mensheid, nu precies zijn.

Meer informatie

Tickets en meer informatie is te vinden op de website van Kunstnacht.

Bekijk ons interview met de organisator in onderstaande uitzending vanaf 10:13 minuut.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel