Bevat Video: Video
Ankeiler: Op het grootste verkeersplein van Nederland, het Keizer Karelplein, worden de verkeerslichten vervangen. Er komen slimme verkeersinstallaties te staan.

- Op het grootste verkeersplein van Nederland, het Keizer Karelplein, worden de verkeerslichten vervangen. Er komen slimme verkeersinstallaties te staan. De werkzaamheden vinden plaats tussen 19 en 28 september en volgens de gemeente zal er geen hinder voor het verkeer zijn.

De oude verkeerslichten worden vervangen door slimme: deze kunnen in de toekomst communiceren met voertuigen. Dat betekent dat bijvoorbeeld een ambulance bij haast, groen licht kan krijgen op de route. Ook krijgen de stoplichten voor de fietsers een wachttijd te zien zodat ze weten hoe lang het nog duurt voordat het groen is.

De gemeente laat weten dat er tijdelijke verkeerslichten worden neergezet in de nacht van 15 op 16 september. Dan kan er wel enige hinder ontstaan, omdat het verkeer dan geregeld wordt door verkeersregelaars. De meeste werkzaamheden vinden overdag plaats en enkele 's nachts. Indien dat 's nachts gebeurt, ontvangen buurtbewoners hierover extra informatie.

­čĺČ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel