Ankeiler: De gemeente Beuningen neemt géén extra verkeersmaatregelen om de veiligheid op het kruispunt Wilhelminalaan/Van Suchtelenstraat in Beuningen-Zuid te verbeteren.

- De gemeente Beuningen neemt géén extra verkeersmaatregelen om de veiligheid op het kruispunt Wilhelminalaan/Van Suchtelenstraat in Beuningen-Zuid te verbeteren. Volgens D66 is dit kruispunt onveilig en hebben daar vlak voor de zomer in korte tijd drie verkeersongevallen plaatsgevonden.

Het college van B&W spreekt dit tegen en stelt dat dit kruispunt niet onveiliger is dan vergelijkbare kruispunten in Beuningen. Dat schrijft het college maandag in antwoord op schriftelijke raadsvragen van de fractie van D66.

Op bewuste kruispunt niet meer ongevallen

Uit gegevens van de politie, blijkt dat op het bewuste kruispunt niet meer ongevallen plaatsvinden dan op vergelijkbare oversteekplaatsen in de gemeente, aldus het college. Men erkent wel dat de politie geen registratie uitvoert van het aantal bijna-ongelukken op dit kruispunt.

De Wilhelminalaan is een vrij lange en drukke verkeersader waar het verkeer overal voorrang heeft, behalve op die ene kruising met de snelfietsroute. Automobilisten die daar voor het eerst rijden (en niet zo goed opletten) zijn vaak verrast dat de fietsers voorrang hebben.

'We kunnen op kruispunt niet meer doen'

Het college stelt dat het voor het verkeer op de Wilhelminalaan volkomen duidelijk is dat men een fietspad en voetgangersoversteekplaats kruist. "Dit is tijdig en duidelijk aangegeven met borden, markering, doorlopende bestrating, verlichting én een drempel die het gemotoriseerd verkeer flink afremt", zo zegt het college.

Daarnaast zijn er oranje knipperlichten in het wegdek aangebracht. Ook de fietsers worden door middel van borden geattendeerd op de verkeerssituatie. De hele infrastructuur wijst volgens het college alle weggebruikers er optimaal op om extra op te letten. "Hierin kunnen we niet meer doen. Het is aan de weggebruikers om deze signalen op te pakken en alert te zijn in het verkeer", aldus het college.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.