Bevat Video: Video
Ankeiler: Na een drukke week met twee wedstrijden in een korte tijd, mag NEC zich opmaken voor het thuisduel met gedeeld hekkensluiter Fortuna Sittard.

- Na een drukke week met twee wedstrijden in een korte tijd, mag NEC zich opmaken voor het thuisduel met gedeeld hekkensluiter Fortuna Sittard. De Limburgers staan met 0 punten onderaan en met veel onrust op bestuurlijk gebied gaat het niet bepaald lekker met de Fortunezen.

Vorig seizoen handhaafde Fortuna zich op de laatste speeldag door met 0-1 te winnen bij NEC. Zian Flemming was toen de held, maar hij vertrok deze zomer naar Engeland. Fortuna Sittard thuis is niet echt de ideale wedstrijd voor NEC. De laatste thuisoverwinning van NEC in competitieverband op Fortuna dateert uit 2014. Vroeg in het kampioensjaar won NEC met 5-1 van de Limburgers. In 2021 won NEC ook van Fortuna in de eigen Goffert, maar dat was in de beker.

Thuisoverwinningen zijn sowieso schaars voor NEC. Sinds de terugkeer van NEC in de Eredivisie won NEC slechts drie keer in de eigen Goffert. Dit seizoen verloor NEC van FC Twente en pakte het ternauwernood nog een punt tegen FC Groningen. Trainer Rogier Meijer snakt ook naar meer: "Het zou fijn zijn als er een overwinning komt."

Tekst gaat verder onder de video:

NEC en Fortuna trappen zaterdagmiddag af om 16:30 uur. De wedstrijd is natuurlijk live te volgen bij RN7 via de radio.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel