Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Ongeluk Maas en Waalweg. Foto: John Beckmann / RN7
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Ongeluk Maas en Waalweg. Foto: John Beckmann / RN7
Ankeiler: Op vrijdagochtend is er een zwaar ongeluk gebeurd op de Maas en Waalweg. Bij het ongeval waren twee vrachtwagens betrokken en een auto.

- Op vrijdagochtend is er een zwaar ongeluk gebeurd op de Maas en Waalweg. Bij het ongeval waren twee vrachtwagens betrokken en een auto. In de vrachtwagen zaten twee personen, beide zijn licht gewond naar het ziekenhuis gebracht. In de auto zat een man, deze is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De schade van de voertuigen is groot. Een vrachtwagen ligt met zware schade in het maïsveld, de bestuurderscabine daarvan, is zwaar beschadigd. De auto raakte een deur en een band kwijt in het ongeval. De weg is in beide richtingen afgesloten.

Het ongeluk is veroorzaakt doordat de auto de vrachtwagen frontaal raakte. Deze twee voertuigen hebben ook de meeste schade, de andere vrachtwagen heeft lichte schade.

Een van de vrachtwagens vervoerde metalen constructiebuizen. De vrachtwagen is tijdens het ongeval in een klein slootje langs de weg terechtgekomen. Hier hadden de twee personen in de vrachtwagen geluk. Als de vrachtwagen niet was gekanteld, waren de buizen door de cabine heen gekomen en dat had tot veel grotere schade kunnen leiden.

De weg zal nog wel even dicht blijven, vermoedelijk tot de middag. De auto zal direct weggehaald worden, maar de vrachtwagen blijft waarschijnlijk nog tot vanavond liggen. Er wordt nog gewacht op een droneteam van de politie.

Ongeval Maas en Waalweg leidt tot ongeval Bergharen

Door het ongeval is de N322 (de Maas en Waalweg) dus afgesloten. Hierdoor moesten twee automobilisten omrijden, terwijl ze oorspronkelijk op de N322 zouden rijden. Een bestuurder probeerde een kruising over te steken, maar zag daarbij de andere bestuurder over het hoofd. Als gevolg daarvan belandde een van de auto’s op zijn kop in een greppel, de man wist wel zelf uit de auto te klimmen. De andere auto raakte aan de voorkant beschadigd. Beide mannen zijn ondanks de forse schade aan beide auto’s niet gewond geraakt.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel