Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Bert Huttinga (rechts). Foto: RN7
Ankeiler: De 53-jarige Bert Huttinga uit Nijmegen is zaterdag precies twee maanden vermist. Hij stapte op 10 juli ‘s avonds op de fiets om nooit meer thuis te komen.

- De 53-jarige Bert Huttinga uit Nijmegen is zaterdag precies twee maanden vermist. Hij stapte op 10 juli ‘s avonds op de fiets om nooit meer thuis te komen. In een afscheidsbrief gaf hij aan in een straal van 8 tot 14 kilometer vanaf Wolfskuil te liggen, maar hij én zijn fiets, zijn nog steeds niet gevonden.

“Ik heb me er al bij neergelegd dat hij niet meer leeft”, vertelt zijn zoon Marcel Huttinga. “Hij had een lange afscheidsbrief van 27 kantjes achter gelaten en daaruit concludeer ik dat hij er niet meer is. Helaas hebben we zijn lichaam nog niet gevonden.”

Signi Zoekhonden helpt bij zoektocht

Marcel staat wekelijks in contact met de politie. Zij kregen op 1 augustus de vermissing pas door, omdat Bert vakantie had. Zijn werkgever trok aan de bel toen hij hierna niet kwam opdraven. Ook heeft Signi Zoekhonden, die vermiste personen opsporen met hiervoor speciaal getrainde honden, inmiddels contact met de familie opgenomen en zoeken zij elk weekend vrijwillig naar Bert.

Bert Huttinga (rechts) - Foto: RN7

Bert was 31 augustus jarig. “Misschien heeft hij nog via een website een verjaardagskaart laten sturen”, legt Marcel uit. “We gaan sowieso binnenkort weer naar zijn huis, omdat we de post willen ophalen. Op maandag 19 september hebben we een afspraak bij de kantonrechter om bewindvoering aan te vragen, zodat wij zijn zaken kunnen regelen. Daarna zullen we een aanvraag van overlijden gaan indienen”, vertelt hij.

Tips nog steeds zeer welkom

Hij is gelaten onder de situatie en gaat ook zelf niet meer op zoek. “Het is een speld in een hooiberg. Zijn fiets heeft hij misschien wel in het water gegooid, waardoor het nog lastiger te zeggen is waar hij zich bevindt. Ik ben bang dat hij een keer door een toevallige wandelaar wordt gevonden.”

Tips zijn daarom nog steeds ontzettend welkom, zo laat hij weten. Ook wilde hij dat het kaartje van waar hij zich kan bevinden, onder de aandacht wordt gebracht.

Wil je met iemand praten over zelfdoding? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113 of via 113.nl.

Bekijk hier de reportage die RN7 in 2021 maakte over Signi Zoekhonden:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel