Ankeiler: Zowel Wijchen Schaatst als Beuningen On Ice (BOI) gaan eind dit jaar door.

- Zowel Wijchen Schaatst als Beuningen On Ice (BOI) gaan eind dit jaar door. Normaal gesproken staat de Beuningse schaatsbaan altijd op de oneven jaren en die in Wijchen op de even jaren. Toch denkt de organisatie van BOI niet dat de ijsbanen in elkaars vaarwater zitten. "We zijn niet elkaars concurrenten", laat organisator Mark van Loveren weten aan RN7.

"De laatste editie was in 2019 en door corona is het een paar jaar niet doorgegaan. Wij vonden het te lang duren en daarom hebben we besloten om BOI toch dit jaar te organiseren", vertelt Van Loveren. Volgens hem is dit in goed overleg gegaan met de organisatie van Wijchen Schaatst.

'Niet elkaars concurrenten'

Van Loveren is ervan overtuigd dat de schaatsbanen niet in elkaars vaarwater zitten. "We zijn niet elkaars concurrenten. We hebben allebei een grote aantrekkingskracht vanuit onze eigen gemeente. Mensen die uit omliggende gemeentes komen, kunnen kiezen tussen een kleinere schaatsbaan in Wijchen en een grotere in Beuningen", aldus de organisator van BOI.

Of Beuningen On Ice volgend jaar ook weer een schaatsbaan organiseert of dat ze als vanouds weer verder gaan op de oneven jaren, durft Van Loveren nog niet te zeggen. "Eerst zetten we dit jaar alles op alles en dan zien we wel verder."

Data

De Wijchense schaatsbaan staat van vrijdag 16 december tot maandag 9 januari 2023 op de Markt. Het Beuningse schaatsevent vindt ongeveer gelijktijdig plaats, maar exacte data zijn nog niet bekend. Het schaatsfestijn zal dit jaar plaatsvinden op de nieuwe locatie aan de Ooigraaf in Beuningen.

Lees ook:

Beuningen On Ice in 2022 definitief terug

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.