Bevat Video: Video
Ankeiler: Ter ere van het 750-jarige jubileum van de Stevenskerk, liepen zeven Pelgrims de Albertus- wandeling.

- Ter ere van het 750-jarige jubileum van de Stevenskerk, liepen zeven Pelgrims de Albertus- wandeling. Negen dagen geleden vertrok de groep vanuit Keulen en dinsdagmiddag kwamen ze aan in Nijmegen.

Albertus-wandeling

De Albertus-wandeling is vernoemd naar de dominicaan Albertus de Grote, die in 1272 zelf de tocht heeft gelopen. Albertus is vanuit zijn klooster in Keulen naar de Stevenskerk in Nijmegen gekomen om de kerk in te wijden.

Om dat te herdenken, besloot Toine Janssen om de tocht als activiteit te houden. Zelf kwam de Nijmegenaar op het idee toen hij de Walk of Wisdom liep, de moderne pelgrimstocht die begint en eindigt in de Stevenskerk.

De reis

De zeven wandelaars liepen ongeveer 20 kilometer per dag. De reis begon zondag 28 augustus met de trein naar Keulen. Daar bezochten de Pelgrims de Andreaskerk, waar de sarcofaag van Albertus te zien is. Maandag 29 augustus begon de wandeltocht en dinsdag 6 september kwamen ze aan op hun eindbestemming, de Stevenskerk.

"De wandeling verliep goed", vertelt Janssen terwijl hij zijn laatste kilometers loopt. Hij vervolgt: "We hadden goede navigatie en daardoor wisten we waar we heen moesten. Ook de hotels waarin we verbleven, zijn goed bevallen. De bagage werd voor ons vervoerd van hotel tot hotel."

Bekijk in de video hoe Janssen en Pelgrim Marga Zwiggelaar de wandeltocht hebben beleefd. Tekst gaat daarna verder:

Voor herhaling vatbaar?

Of deze wandeling eenmalig was, wist Janssen niet te garanderen. "Het kan een optie zijn om het volgend jaar weer te organiseren. Of misschien de gespiegelde wandelroute; dat we starten in Nijmegen en eindigen in Keulen."

Activiteiten ter ere van jubileum Stevenskerk

De Albertus-wandeling is één van de activiteiten die wordt gehouden in het kader van 750-jaar Stevenskerk. Woensdag is er een livestream waarin de kleurrijke geschiedenis van de kerk wordt gevierd en de betekenis die de Stevenskerk voor Nijmegen heeft. Meer informatie over deze en andere activiteiten, zijn te vinden op de website van de Stevenskerk.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.