Ankeiler: De vakbonden VVMC, FNV en CNV Vakmensen hebben laten weten dat het NS-personeel opnieuw gaat staken. Voor regio Oost staat 13 september op de planning.

- De vakbonden VVMC, FNV en CNV Vakmensen hebben laten weten dat het NS-personeel opnieuw gaat staken. Voor regio Oost staat 13 september op de planning. Op 15 september is regio Midden aan de beurt. De vorige keer dat dat gebeurde, lagen treinen in het hele land plat, omdat via Utrecht de meeste treinen rijden.

FNV laat op haar website weten dat ze 'niet tot op detail te hoeven blijven herhalen waarvoor ze staken: "Werkdruk, waardering en koopkracht, dat is in een notendop de inzet. Een goede cao is essentieel om mensen binnen te krijgen en binnen te houden. Een cao met een salaris, waarvoor mensen graag bij NS komen werken en met afspraken waarmee je naast je baan bij NS weer een sociaal leven kan hebben en weer gezond de eindstreep kan halen. Kortom, een cao die helpt, fluitend naar en aan het werk te gaan", valt er te lezen.

Mogelijk volgen landelijke stakingen

Eerder lieten de vakbonden al weten dat als na de eerste estafettestakingen er geen goede cao ligt, ze nieuwe acties zouden inplannen. Op vrijdag 9 september word er gestaakt in de regio’s Noordwest & West, op dinsdag 13 september in de regio’s Oost, Zuid en Noord en donderdag 15 september is de regio Midden aan de beurt. "Mocht er na deze tweede stakingsgolf nog steeds geen cao liggen, dan volgen er landelijke stakingen", laat de FNV weten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel