Bevat Video: Video
Ankeiler: De gemeente Nijmegen heeft een nieuwe locatie gevonden voor de opvang van dak- en thuislozen voor de komende winter.

- De gemeente Nijmegen heeft een nieuwe locatie gevonden voor de opvang van dak- en thuislozen voor de komende winter. Bij de Nieuwe Dukenburgseweg 21, tussen het Leger des Heils en het Heinz Innovation Centre in, komen 15 containers te staan waar in totaal 30 mensen kunnen wonen.

De zogenaamde portacabins komen tussen 1 november en 1 mei 2023 te staan op het terrein achter de Winkelsteeg. De locatie is tijdens deze periode afgesloten met hekken en wordt permanent beveiligd. Twee jaar geleden zijn de units geplaatst achter de Jan Massinkhal en afgelopen jaar voor het gebouw van De Hulsen.

Bekijk hier de video die RN7 in 2021 maakte van de containers:

De Hulsen wordt momenteel verbouwd en daarom moest de gemeente Nijmegen op zoek naar een alternatieve locatie. "We zijn erg blij dat de dak- en thuislozen voor de komende winter weer een dak boven hun hoofd hebben. Omdat deze plek vlakbij de vorige locatie van De Hulsen ligt, is dit ook voor Iriszorg gunstig", legt Wethouder Grete Visser (wonen) uit.

24-uurs opvang

Het gaat om een 24-uurs (winter)opvang waar zij – naast bed, bad en brood – terecht kunnen voor begeleiding. Ook wordt gekeken of bewoners kunnen doorstromen naar een andere opvangvoorziening. De locatie is bedoeld voor dak- en thuisloze mensen die vooral buiten slapen of niet bij een andere voorziening terecht kunnen/willen, bijvoorbeeld omdat deze vol is.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.